STAO NA MINU

FOTO Eksplozija kod Osijeka: Poginuo pirotehničar, otac petero djece

Osijek, 110112.Na lijevoj obali Drave u prigradskom naselju Tvrdjavica kod Osijeka, poginuo je pirotehnicar tvrtke Mungos. Nesluzbeno se saznaje od kolega da je nesretni pirotehnicar 1963. godiste iz Zagreba, te jedan od prvih zaposlenika ove tvrtke i otac 5 djece.Foto: Dorian Horvat / Cropix
 Dorian Horvat / CROPIX

Pirotehničar Renato Spahija (49) iz Dugog Sela poginuo je danas na radu u Darđanskoj šumi kod Osijeka. Zaposlanik Mungosa, inač otac petero djece, vjerojatno je pri raznimiranju stao na protupješačku minu PROM1 . Tragedija se dogodila pred očima njegovih kolega.

Mladen Crnković iz Hrvatskog centra za razminiranje nije znao detalje.

- Strašno je to što se dogodilo. Na tom su terenu angažirani psi tragači i specijalni strojevi. Još ne znamo detalje, ali izgleda da je u pitanju protupješačka mina, rekao je.

Darđanska šuma čisti se od mina od sredine prosinca. U šumama uz rijeku Dravu na području Osijeka leži, prama službenim procjenama oko 1500 protupješačkih i protuoklopnih mina.

Polovicom prosinca prošle godine, nakonpočatka rada na rzminiranju ove zone pirotehničari su na terenu nailazili na mnoge koje su bile postavljene izvan područja koje je označeno kao minirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:03