LETJELE ŠAKE

FOTO: FIZIČKI OBRAČUN ISPRED CRKVE U CENTRU ZAGREBA UOČI MISE ZA PAVELIĆA 'Napalo nas je 10-15 fašista, gađali su nas metalnim kantama'

 Darko Tomas / EPH

U bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu u 19 sati najavljena u je misa zadušnica za ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Inicijativa Protiv fašizma zbog tog je događaja organizirala prosvjed protiv rehabilitacije njegova lika i djela ispred bazilike, a prilikom njihova okupljanja došlo je i do fizičkog obračuna sa skupinom fašista, piše N1.

- Na nekoliko stotina metara odavde napala nas je grupa od 10-15 fašista i pokušala doći do slabijih dijelova naše povorke. Izmijenjene su šake i udarci. Gađali su nas metalnim kantama za smeće. Nisu očekivali organiziraniji otpor. Nakon razmjene udaraca povukli su se glavom bez obzira - kazao je Marko Milošević iz Radničke fronte koja je jedan od organzatora ovog prosvjeda te dodao kako 'elementi fašizma nisu nipošto nestali i kako dolaskom nove vlade u nekim stvarima možemo biti sigurni da će se ovaj trend samo nastaviti'.

U spomenutoj se bazilici već godinama održava misa za ustaškog poglavnika, a tek zadnjih nekoliko godina građani su počeli reagirati demonstracijama protiv rehabilitacije njegova lika i djela te prodaje kalendara i ostalih proizvoda s ustaškom insignijom, piše N1.

Od zagrebačke policije doznaje se, međutim, da joj se nije nitko javio da je napadnut, niti je bilo privedenih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:50