OBITELJSKA SVAĐA

FOTO: HOROR KOD SESVETA Mladić se polio benzinom pa zapalio sebe, 6-godišnjeg sina, oca i dva policajca!

 Marko Todorov/CROPIX

Prava drama odvijala se danas poslijepodne u prizemlju obiteljske kuće u Prigorskoj ulici u Belovaru, mjestu nedaleko od Sesveta, kada se 29-godišnji Krešimir K. polio benzinom i prijetio da će se zapaliti.

U tome su ga željela spriječiti dvojica policajaca i njegov otac, no Krešimir je u jednom trenutku bacio opušak na pod i tako zapalio sebe, svoga oca, dvojicu policajaca, ali i svog 6-godišnjeg sina koji se u tom trenutku zatekao u prizemlju kuće.

Svi ozlijeđeni prevezeni su kolima Hitne pomoći u zagrebačke bolnice, gdje im je pružena liječnička pomoć.

Ozlijeđeni 6-godišnjak prevezen je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u pratnji majke, opečena mu je potkoljenica i stopalo, a zbog promatranja će biti zadržan u bolnici do daljnjega.

Ozlijeđeni policajci i jedan muškarac prevezeni su u Kliniku za traumatologiju na odjel za opekline.

Dežurni liječnici rekli su da jedan policajac ima 85 posto tijela opečenog i opekline s drugog na treći stupanj, dok drugi policajac ima opečeno 50 posto površine tijela.

Kakve su ozljede Krešimira K. i njegova oca, u bolnici nisu željeli reći.

Drama je u Prigorskoj ulici počela danas oko 14 sati kad se Krešimir počeo nasilno ponašati prema svojim roditeljima.

Njegov otac, prema prvim informacijama iz PU zagrebačke, tada ga je prijavio za obiteljsko nasilje u njihovu domu u Belovaru.

Na teren su oko 15 sati izišla dvojica policajaca, a kada su došli u Prigorsku ulicu, sin je izgubio kontrolu i uzeo zapaljivu tekućinu te je počeo polijevati oko sebe.

Je li zapravo polijevao tekućinu na samog sebe ili ju je bacio na policajce, želeći ih na taj način spriječiti da ga privedu, još nije jasno.

Potom je, prema svemu sudeći, opuškom cigarete zapalio sebe i osobe koje su se našle u njegovoj blizini. Tako nagađaju i u PU zagrebačkoj.

- Muškarac se polio zapaljivom tekućinom i vjerojatno bacio čik. Vatra je osim njega zahvatila dva policajca na intervenciji, muškarca koji je uputio poziv policiji i jedno dijete - rekla je glasnogovornica PUZ-a .

Prema tvrdnjama susjeda, oko 15 sati začula se velika eksplozija. Mještani su nagađali da je riječ o eksploziji kanistra punog benzina.

- Kako smo čuli, majka je s djecom bila na katu. Valjda je stariji sin želio vidjeti što se događa jer se u prizemlju kuće čula velika galama. Tada ga je malo zahvatila vatra. No, koliko smo čuli, ozljede nisu teške.

Hitna pomoć, kažu mještani, došla je u rekordnom vremenu.

- Pacijenti su zbrinuti i zasad su dobro. No, za opekline se tek nakon 48 sati može pouzdano reći koliku su štetu izazvale - kazao je dežurni liječnik iz Klinike za traumatologiju.

Policija je zbog očevida danas na nekoliko sati zatvorila Prigorsku cestu u Belovaru, a šokirani mještani nisu mogli vjerovati da se takve nemile scene mogu događati u inače mirnom mjestašcu nedaleko od Sesveta.

Koji su točno razlozi obiteljskog nasilja i zbog čega se Krešimir želio zapaliti, još nije poznato.

- Bio je miran dečko. Uvijek je pozdravljao na ulici. Kad god bi se nekom susjedu dogodila bilo kakva nezgoda, prvi je pomagao. Nikad ne bismo, ni u najcrnjim mislima, mogli pretpostaviti da je spreman ovako nešto učiniti. Mislili smo samo da je dobro dijete - rekla je jedna od susjeda.

Drugi susjedi su nam pak otkrili da je Krešimir prije imao problema sa zakonom i da je prije nekoliko godina bio u vrlo lošem društvu. O kakvom je točno društvu riječ, nisu znali objasniti.

- Ali ono što znamo sigurno jest to da je on izišao iz pritvora prije otprilike mjesec dana - kaže nam jedan susjed.

Kako nam je ispričao, prije otprilike tri mjeseca nožem je ozlijedio jednog muškarca.

- Bio je u automobilu i na stražnjem sjedalu je bio njegov 6-godišnji sin. Odjednom mu je netko iz automobila koji je vozio iza njega počeo ‘blendati’. Stao je na obližnje parkiralište. Iz automobila je odjednom izašlo nekoliko muškaraca, dotrčali su do Krešimirova automobila i počeli ga izvlačiti iz njega i tući po glavi. Krešimir je izvadio nož i ubo jednog muškarca. Eto, tako mi je on ispričao - kaže jedan Belovarac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:14