HEROJSKI ČIN

FOTO: IME JOJ JE MRVICA, ALI NJEZINO JE SRCE GROMADA Kako je mala kujica spasila život svojoj vlasnici u Čepinu

 
 DVD Čepin

Jelena Krasnić (69) jedva je izvukla živu glavu nakon što je njezinu kuću zahvatila vatra u Ulici Stjepana Radića 106 u Čepinskim Martincima, a za to jedino može zahvaliti - Mrvici! Mrvica je, naime, njezina kujica koja je u ponedjeljak u 3 sata ujutro počela toliko glasno lajati da je probudila svoju vlasnicu. A vlasnica je imala što vidjeti kad se probudila - sve je bilo puno dima, a vatra je gutala trošnu kućicu.

- Osjetila sam da me nešto guši i da teško dišem, ali me Mrvica probudila. Kad sam otvorila oči, shvatila sam da je soba puna dima. Zgrabila sam Mrvicu i iznijela je iz kuće. Odmah sam nazvala vatrogasce - priča Jelena Krasnić za Glas Slavonije.

DVD Čepin

DVD Čepin

Već za četiri minute četiri vatrogasca jurila su u Čepinske Martince s jednim vozilom. Vlasnica ih je dočekala ispred kuće iz koje je kroz prozore sukljao gust dim.

- Dočekala nas je starija žena i kada sam ju upitao ima li još koga u kući, činilo se kao da je još neka osoba u kući, no pričala je o psu. Uputila me je u kojoj sobi je izbio požar, te mi rekla da ju je probudio pas koji je s njom 13 godina. Soba u kojoj je požar izbio dvije sobe je dalje od one gdje je žena spavala, no da je nije pas probudio, vjerojatno ne bi dobro prošlo, jer bi se požar proširio - kazao je Tomislav Nađ, zamjenik zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin. Vatrogasci su uz gašenje požara krenuli i u potragu za Mrvicom, za koju se vlasnica uplašila kamo je otišla.

- Pronašli smo ju vani, pa sam ju držao u krilu jer smo pokušavali shvatiti zašto šepa. Kasnije se sama vratila u kuću na krevet - kazao je Nađ za Glas Slavonije dodavši da je uzrok požara još uvijek nepoznat.

DVD Čepin

DVD Čepin

Jelena Krasnić može biti sretna što je preživjela požar, ali sada se našla u velikom problemu jer joj je kuća uništena. U prostoriji u kojoj je požar izbio urušio se dio stropa, sve je zadimljeno, prozorska stakla su popucala, a ostala je i bez struje.

- Živim od 1100 kuna mirovine i nemam novca za popravak - kazala je Jelena.

Hitno joj treba pomoć električara da bi ponovno dobila struju, kao i pomoć oko nabave i ugradnje stakala u prozorska okna, jer, kako sama kaže, prozori su tu kakvi-takvi, ali stakala nema pa je hladno. Ako netko želi pomoći, može otići izravno na adresu Jelene Krasnić ili ju nazvati na broj telefona 0919149813.

DVD Čepin

DVD Čepin

DVD Čepin

DVD Čepin

DVD Čepin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:30