VELIKA ŠTETA

FOTO: IZGORIO LOUNGE BAR ROĐAKA STIPE PLETIKOSE Objekt je bio namjerno zapaljen?

 Željko Huljev / CROPIX

ŠIBENIK - Nakon što je u ranim, jutarnjim satima oko 3.20 samo dan uoči povijesnog nogometnog ogleda "vatrenih" s brazilskim "kariokama" iznenadni požar u sat vremena lounge bar Vertigo smješten na plaži u Grebaštici pretvorio u totalno zgarište s nastalom primarnom štetom od nekoliko stotina tisuća kuna, 33-godišnji vlasnik Marko Pletkosa, inače rođak vratara naše reprezentacije Stipe Pletikose, zbog stanja šoka jednostavno nije bio u stanju dati bilo kakvu izjavu,te se o svemu oglasio njegov 55-godišnji otac Ivan i javno iznio otvorenu sumnju o mogućem namjernom podmetanju vatre od strane nelojalne konkurencije

Pletikosa nam je pri tom kazao kako stoji na čvrstom uvjerenju da je požar pod ugostiteljski objekt namjerno zapaljen u režiji nelojalne konkurencije u svrhu eliminacije ili nogometnim rječnikom kazano,sužavanja manevarsko-financijskog prostora u svrhu otimanja dijela zarade u vremenu trajanja svjetskog nogometnog prvenstva.

- Sve je bilo na vrijeme spremno da kvalitetno dočekam goste koji su se nekoliko večeri prije otvorenja prvenstva već u dobrom broju ustalili u lokalu. - kazao nam je Ivan Pletikosa i dodao - Plazme TV-prijemnici, ozvučenje,dekoracija kao i naručene solidne količine mesa za roštilj, riba, školjke, piće i sve što ide iz naše bogate ponude.

- Lokal je potom u potpunosti izgorio i s obzirom na razmjere štete i financijskog gubitka nema šanse da proguramo predstojeću turističku sezonu. Jednostavno smo uništeni a trebali smo se veseliti zajedno s našim gostima. K tome, još u svemu i nezasluženi poraz naših,tako da mi je tuga dvostruka - zaključio je ojađeni otac upropaštenog vlasnika lokala.

Nakon provedenog očevida šibenska policija je u svome službenom priopćenju istaknula kako razlog požara još nije utvrđen,te ne isključuje mogućnost tehničkih razloga dok nam je vlasnik lokala a sada zgarišta dodao kako je policiji iznio spoznaju o saznanju da je jedna osoba čiji identitet ostaje štićen,neposredno prije izbijanja vatre oko lokala vidjela nekolicinu muških osoba nakon čijeg je odlaska ubrzo lokal pretvoren u golemu buktinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:47