STRAVA

FOTO: JEZIVE TAJNE IMANJA SAMOPROZVANOG KIROPRAKTIČARA Doznajemo što su sve inspektori našli u 'hramu zdravlja' Ante Pavlovića

 
 Srđan Vrančić (fotografija Ante Pavlovića) / CROPIX

Ako je suditi prema inspekcijskom nalazu, Anti Pavloviću (69) iz Donjeg Dragonošca prijeti velika novčana kazna. Osim niza optužnih prijedloga zbog neadekvatnog postupanja sa životinjama, mogao bi se suočiti i s kaznenom prijavom za smrt ovce.

Kako doznajemo iz Državnog inspektorata, nađeno je 10 vreća s neutvrđenim brojem komada ovčje i kozje kože te jedan raspadnuti leš ovce koji će biti podvrgnut obdukciji kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Najvjerojatnije je riječ o ovci koju je krajem kolovoza Pavlović “centrirao” dok je bila zaglavljena u mreži ograde. U vrećama s kožom, kako doznajemo, nađen je i dio kostura konja.

Protiv Pavlovića će ići optužni prijedlozi zbog necijepljenja i nečipiranja pasa te zbog nezbrinjavanja lešina.

Za razliku od kujice koja je čipirana te samo jednom cijepljena, štenci nigdje nisu zavedeni, a kamoli cijepljeni.

Za necijepljenje pasa predviđena je kazna od 6000 do 10.000 kuna, a za nečipiranje od 2000 do 6000 kuna.

Za nezbrinjavanje lešina kazne su od 1000 do 5000 kuna, a na sve će Pavlović morati platiti oko 5000 kuna za dezinfekciju i raskuživanje.

Veterinarska inspekcija još mora utvrditi stanje 26 godina starog konja Bukefala, koji je dan prije inspekcijskog nadzora, u ponedjeljak, kako kažu Pavlovićevi susjedi, Pavlovićeva kći odvela na jedan ranč u okolici Karlovca.

FOTO: Užas na imanju Ante Pavlovića

FOTOGALERIJA: Policija i veterinari u kući Ante Pavlovića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:21