VELIKI ŠUMSKI POŽARI

FOTO Kanaderi u posljednji trenutak spasili željezničku stanicu i kuće u Žitniću kod Drniša!

DRNIŠ- Iznenadni šumski požar nešto za 13 sati u potpunosti je opožario šire područje sela Žitnić nadomak Drniša.Požar se s preko minsko sumnjivog terena obraslog smrekom i hrastovinom paralelno kretao uz prometnici Šibenik-Drniš,dok je kroz samo selo bila zatvorena cesta prema Unešiću i dalje prema Trogiru i Kaštelima.

Najkritičniji trenutak nešto iza 14 sati dogodio se na tamošnjoj željezničkoj postaji prema kojoj je nošen vjetrom nailazaila glavnina plamene buktinje, te su drniški vatrogasci u tom trenutku bili spremni postaju braniti iz njene unutrašnjosti kao i obližnje stovarište drvenih pragova natopljenih katramom.

Srećom, dva kanadera u maksimalno nisko letu obavila su nekolko preleta i vodenim bombama uspjeli su spasili postaju dok je u tom trenutku trajala evakuacija mještana zaseoka Alduci.

Prema stanju na terenu čini se da su drniški vatrogasci stavili požar pod nadzor bar što se tiče domova i gospodraskih objekata dok je gašenje raslinja onemogućeno zbog miniranog terena..Za sada nema dojava o ozlijeđenima dok se dim od požara digao visoko, prešao planinu Moseć i u potpunosti prekrio cijelo Petrovo Polje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:32