UBOJSTVO KOJE JE ŠOKIRALO HRVATSKU

FOTO, KRVAVI KRAJ VIŠEMJESEČNIH ORGIJA Brata blizanca ubo nožem u srce nakon seksa s njegovom curom, fatalnom dominom Dolores!

Miroslav Tomas, fatalna Dolores i ubijeni Vedran Tomas
 Društvene mreže/Arhiva

ZAGREB - Vedran T. preminuo je u novogodišnjoj noći u svom stanu u Ogrizovićevoj ulici od jednog preciznog uboda nožem - ravno u srce.

Iako policija još ne izlazi u javnost s detaljima stravičnog zločina, neslužbeno doznajemo da za ubojstvo sumnjiči njegova brata blizanca Miroslava. Osim Miroslava, na obradi je i Dolores D. (24), djevojka ubijenog Vedrana, ali isključivo kao svjedok. Ona je naime jedini neposredni očevidac događaja. Što je prethodilo ubojstvu, još nije posve jasno, no prema informacijama koje je prikupila policija, među troje ljudi, dakle dvojice dvojajčanih blizanaca i plavokose djevojke, vladali su bizarni odnosi.

SMRT NA TREŠNJEVCI Brat blizanac i misteriozna plavuša umiješani u ubojstvo?

Naime, sve troje su već dulje vrijeme živjeli zajedno iako je Dolores bila u vezi s Vedranom. No radilo se, po svemu sudeći, o prilično otvorenoj vezi u kojoj su dvojica blizanaca zajedno imala seksualne odnose s djevojkom koje su snimali i videokamerom.

Policija je tijekom očevida pronašla i zaplijenila niz snimki zajedničkih orgija, a na orgijama je osim blizanaca i Dolores sudjelovalo još djevojaka. Tako je do prije nekoliko mjeseci u stanu s njima živjela i Miroslavova djevojka, s kojom su znali imati i seksualne odnose učetvero. Međutim, ona je nakon prekida s Miroslavom napustila stan u kojemu su otada u čudnom ljubavnom trukutu s Dolores ostali živjeti samo blizanci.

UBOJSTVO NA TREŠNJEVCI Kako su se razvijali događaji u noći zločina

Dolores je policiji priznala kako su bili skloni sado-mazo zabavama koje je ona znala organizirati iz hobija. Je li Miroslav nožem ubio Vedrana u naletu ljubomore, policija još nije razjasnila. No, po svemu sudeći, upravo u kompleksnim odnosima blizanaca i djevojke najvjerojatnije leži motiv stravičnog ubojstva. Naime, na novogodišnjoj zabavi na kojoj se uvelike konzumirao alkohol, a prema nekim informacijama i droga, Miroslav i Vedran u jednom su se trenutku posvađali, a Miroslav je prema bratu zamahnuo nožem. Vedran se srušio na pod i počeo grčiti.

Dolores je prvo pomislila da je Vedran uboden u ruku jer da mu je iz rukava curila krv. No kada su mu rastvorili košulju, vidjeli su da na grudima ima ranu. Miroslav je ostao šokiran. Kad je shvatio što je učinio, sam je pokušao reanimirati brata blizanca, no prilikom masaže srca Vedran je počeo povraćati i izbacivati krv.

Stanari zgrade još su u šoku: Njihova zgrada od utorka ujutro postala je policijski stožer

Dolores je Miroslavu sve to vrijeme u panici govorila da mora pozvati Hitnu pomoć. Kako Miroslav na to nije reagirao, izgubila je živce, uzela pištolj koji je bio u stanu, uperila ga prema Miroslavu i rekla mu da će ga ubiti ako ne pozove Hitnu pomoć. Kako bi ga uplašila, ispalila je pokraj njega hitac u fotelju.

To je dovelo do željenog cilja pa su ubrzo pozvali Hitnu pomoć, no nažalost, za Vedrana je bilo prekasno. Kada je policija došla na mjesto događaja, pokućstvo je navodno bilo pomaknuto, a stolice razbacane. Nož su pronašli u dvorištu jer ga je Miroslav navodno bacio kroz prozor. Pištolj je u vlasništvu oca dvojice braće i on je ga je legalno posjedovao. Nakon što se sa suprugom preselio u kuću u Gračanima, pištolj je ostavio u stanu. Policija je u utorak na mjestu zločina samo napravila očevid, vrata stana su apečatili, a ubrzo će u stanu, uz nalog istražnog suca, biti napravljena i pretraga. Inače, stan u kojemu su blizanci živjeli iznimno je velik, a ostavio im ga je otac, navodno direktor u HŽ-u.

- Nisam bio te večeri u Zagrebu. Kad sam se vratio, zgrada je bila puna policije. Uzeli su mi podatke, ništa nisu govorili. Tek sam kasnije čuo da je taj dečko ubijen. Ne morate biti previše pametni da zaključite da je to mogao napraviti ili netko tko je bio u stanu, ili netko tko je imao ključ, ili netko koga su oni pustili unutra. Naime, sva vrata u ovoj zgradi su protuprovalna i teško da ih je netko mogao razvaliti - rekao nam je susjed koji živi na katu na kojem se dogodilo ubojstvo.

Drugi susjed vidio je kako policija odvodi brata Miroslava koji je imao ozljede po tijelu. Dolores je imala krvave ruke i spavaćicu.

- Ta plavuša, Dolores, stajala je ispred stana, a na spavaćici je imala tragove krvi. Kad je rekla da je pucala iz pištolja, policajac ju je pitao: ‘A kako ste vi to pucali?’ I brat Miroslav je imao tragove krvi po sebi i njega su policajci prvog odveli. Poslije je i Dolores otišla s njima, a dok je ulazila u automobil, vrištala je - govori jedan susjed obitelji T. Dodaje i da su neki policajci pred stanom komentirali da “djevojka ima slabu priču”.

Stanari zgrade rekli su da su braća u stanu u Ogrizovićevoj posljednjih mjeseci često organizirali tulume na koje je dolazila i Miroslavova djevojka. Braća su imala i zabavu na Badnjak, a susjedi kažu kako su tada blizanci u stan unosili veće količine alkohola te su bili prilično glasni.

Da su se dva mlada para dobro slagala, svjedoče i fotografije na Miroslavovu Facebook profilu. Jednu je objavio u novogodišnjoj noći u 2.10 sati, samo nekoliko sati prije stravičnog zločina, a na njoj je snimljen s bratovom djevojkom Dolores, koja koristi nadimak Pliva Blue. Njihovu zajedničku fotografiju, među ostalima, lajkao je i Vedran. No nakon objave zajedničke fotografije nešto je očito pošlo po zlu.

Tragove u stanu i s tijela ubijenog Vedrana forenzičari su izuzimali gotovo deset sati, a iz stana je tijelo izneseno u poslijepodnevnim satima, oko 16 sati. Istražitelji su i nakon što je tijelo izneseno u stanu tražili tragove koji bi im mogli pomoći u rasvjetljavanju krvavog događaja. Policijski očevid završio je oko 22 sata, kad je i posljednja policijska ekipa napustila Ogrizovićevu 34, a stan obitelji T. zapečatila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:19