KOBNO POSKLIZNUĆE

FOTO: MOKRIO S MOSTA I PAO U KANAL, PAR USKOČIO U POMOĆ I NESTAO! Velika drama kod Varaždina, svi tragaju za muškarcem i ženom

 MUP / EPH

U petak navečer pokrenuta je potraga za Brankom Bogdanom (34) i Slađanom Kalanjoš (32) koji su upali u derivacijski kanal rijeke Drave kod naselja Družbinec u općini Petrijanec kraj Varaždina.

U vodu su upali na prostoru s južne strane mosta preko derivacijskog kanala kod Družbinca u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima u petak oko 19.30 sati. U njihovu je društvu bio još jedan muškarac (37), koji je također pao u vodu, no on je uspio doplivati do obale i spasiti se, a Branku i Slađani koji su bili u njegovu društvu gubi se svaki trag te je pokrenuta potraga.

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu naložio je obavljanje očevida i provođenje drugih mjera i izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, odnosno kako se dogodilo da je troje ljudi završilo u vodi derivacijskog kanala. Poznanici dvojice muškaraca i žene iz obližnjeg romskog naselja kod Strmca Podravskog tvrde da je do nesreće došlo spletom nesretnih okolnosti, nakon što je jedan od muškaraca otišao obaviti nuždu na nasipu uz derivacijski kanal.

- Vozili su se u teretnom vozilu prema romskom naselju i nakratko se zaustavili uz nasip da bi jedan od muškaraca obavio nuždu. On se međutim poskliznuo i pao u vodu pa su se muškarac i žena bacili za njim u pokušaju da ga spase - ispričao je novinarima jedan stanovnik romskog naselja kod Strmca Podravskog koji se predstavio kao rođak nestalog Branka Bogdana.

Branko Bogdan rođen je u Strmcu Podravskom 5.2. 1982., kao i Slađana Kalanjoš koja je rođena 8.8. 1983. Oboje su hrvatski državljani, a žive u Donjem Vratnu.

MUP

Foto: MUP

Za nestalima intenzivno tragaju policijski službenici PU varaždinske, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i pripadnici drugih nadležnih službi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2021 15:18