DOBIO 15 GODINA ZATVORA

FOTO: NAJBOLJEG PRIJATELJA SJEKIROM ZATUKAO NA SPAVANJU Stajao uz cestu, zatražio cigaretu od policajca i glasno rekao: 'Ja sam ubojica'

Osijek,070416.Zupanisjki sud.Jurica Djogos osudjen je na 15 godina zatvora na za ubojstvo prijatelja i sustanara Gorana Patac (45). Ubojstvo je pocinjeno 29. kolovoza 2015. godine u selu Krcanik nedaleko od Donjeg Miholjca. Jurica je cimera cetiri puta udario usicom sjekire u glavu i na mjestu usmrtio.Foto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

OSIJEK – Na 15 godina zatvora nepravomoćno je osuđen Jurica Đogaš (49) za ubojstvo svoga prijatelja Gorana Patače (45). Tragični događaj zbio se krajem kolovoza prošle godine u selu Krčenik nedaleko od Donjeg Miholjca, a Đogaš je Pataču usmrtio udarivši ga četiri puta sjekirom u glavu. Dogodilo se to u Đogaševoj kući, a u koju se Patača uselio dva mjeseca ranije, jer ga je Đogaš primio budući da ovaj nije imao gdje živjeti. Obojica su bili razvedeni i nezaposleni. Te večeri zajedno su pili, a nakon nesretnog događaja kod obojice je utvrđena visoka prisutnost alkohola u organizmu –preko tri promila. Okrivljenik je na sudu priznao što je učinio, pa je sudskom vijeću Županijskog suda u Osijeku ostalo samo utvrditi je li se Patača branio od Đogaševog nasrtaja ili ga je ovaj ubio na spavanju, a što je Đogaš tvrdio nakon što je priznao ubojstvo.

- Vještačenjem se utvrdilo da žrtva nije imala nikakvih obrambenih ozljeda. Kada smo uzeli u obzir sve pojedinosti odlučeno je da se okrivljenoga kazni sa 15 godina zatvora te da mu se odredi obvezno liječenje od ovisnosti u sljedeće tri godine. On je alkoholičar i u takvom je stanju ubio prijatelja – rekao je predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin.

Inače, te noći, neposredno prije nego što će usmrtiti Pataču, Đogaš je otišao do svoga oca kojemu se požalio da ga je Patača istukao. 'On mene tuče u mojoj kući i tjera me iz moje kuće,' rekao je Đogaš svome ocu, a ovaj mu je, znajući za njihove probleme, odgovorio da ga nije briga te neka zobe policiju. Kasnije je izašao iz kuće i pred sinovljevom kućom vidio policijske rotacije. Bilo je to nakon ubojstva, koje je Đogaš odmah priznao i policajcima koji su došli na očevid. Prema tvrdnjama svjedoka ubojica je stajao uz cestu, zatražio cigaretu od policajca i glasno rekao: 'Ja sam ubojica'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:30