POLICIJSKA AKCIJA

FOTO: NAJVEĆA ZAPLJENA ORUŽJA U VARAŽDINU IKADA Policija našla veliki arsenal, planirali teroristički napad?

Ilustracija
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Varaždinska policija ostvarila je jednu od najvećih zapljena oružja i eksplozivnih tvari u svojoj povijesti. Interventni policajci PU varaždinske su naime, u sklopu planiranog kriminalističkog istraživanja, kod dvojice muškaraca s varaždinskog područja, obojica starosti 41 godinu, pronašli cijeli arsenal pištolja i pušaka te pripadajućeg streljiva, ali i drugih eksplozivnih tvari.

Interventni policajci su u osobnom vozilu kojim su se koristili uhićeni muškarci pronašli čak 20 pištolja, 16 automatskih pištolja i 9 automatskih pušaka s pripadajućim spremnicima i streljivom ali i 2,8 kilograma eksploziva te 30 ručnih bombi.

Naknadno su pretražili i njihove domove te pronašli još jedan pištolj i jednu pušku domaće izrade te više desetaka komada streljiva.

Pronađeno je i više desetaga prigušivača pucnja i 12 laserskih ciljnika što, ističe načelnik PU varaždinske Darko Jurčec, upućuje na to da je oružje bilo namijenjeno za organizirani kriminal ili čak terorizam.

- Prigušivači su dodatak oružju koji se koristi za prikrivenu namjenu i sigurni smo da ovo oružje nije bilo namijenjeno, na primjer, za krivolov. Vjerujemo da je oružje bilo namijenjeno, usudio bih se reći, za namjene iz područja organiziranog kriminala, a možda i terorizma - naglasio je načelnik Jurčec.

Nakon kriminalističkog istraživanja, dvojica muškaraca su predana pritvorskom nadzorniku PU varaždinske uz kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oručja i eksplozivnih tvari, a kriminalističko istraživanje u ovom slučaju se nastavlja, poručuju iz PU varaždinske.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 21:47