SMRT DVOJE TALIJANA

FOTO: NASTAVLJA SE SUĐENJE TOMISLAVU HORVATINČIĆU Što će reći sudski vještaci?

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas se nastavlja suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću , optuženom da je 16. kolovoza prošle godine u moru u blizini Primoštena skrivio pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje nautičara iz Italije, bračni par Francesco Salpietro i Mariela Patelli.

Očekuju se iskazi sudskih vještaka, koji će odgovarati na pitanja o brzinama plovila, smjerovima kretanja, ali i ispravnosti uređaja na automatsku plovidnu (auto pilot), za kojeg je Horvatinčić u prvim iskazima tvrdio da je bio neispravan i da je “krivac za nesreću”.

I danas je suđenje pratio sin poginulih supružnika, modni dizajner Federico Salpietro (28), koji do sada nije krio razočaranje radom šibenske policije, suda, a i iskaza svjeroka saslušanog na prošlom ročištu.

Prije tri tjedna, naime, iskaz dao svjedok, njemački nautičar Klaus Fuchs , koji je prvi nakon nesreće naišao na oštećene brodove, ugledao mrtve Talijane i pružio pomoć Tomislavu Horvatinčiću i Anici Đerđe, te s njima dočekao policiju i Lučku kapetaniju.

Svjedok Klaus Fuchs u svojem je gotovo dvosatnom svjedočenju neugodno iznenadio predstavnicu optužbe koja je ustvrdila da je drastično promijenio iskaz u odnosu na ono što je govorio policiji i DORH-u.

Obrana je na prošlom ročištu tražila da se nadopuni prometno-tehničko vještačenje, te da se u spis uvrste i radarski snimci. Također, tražili su da se provede neurološko vještačenje nad Horvatinčićem. Naime, tvrde da pati od iznenadnih nesvjestica. Detalj o problemu s nesvjesticama mogao bi biti signal novog ili rezervnog smjera obrane Tomislav Horvatičića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:27