UBOJICA NA SUDU

FOTO: NIKAD VEĆA GUŽVA ISPRED ŠIBENSKOG SUDA, SVI ŽELE VIDJETI LICE UBOJICE 'Tin je moj bliski rođak i htjela sam ga vidjeti posljednji put!'

 Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Tin Šunjerga dovezen je jutros policijskim kombijem na ispitivanje u zgradu Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, tijekom dana na ispitivanje će biti privedena još dvojica mladića, 18-godišnjak i 20-godišnjak osumnjičeni da nisu prijavili ubojstva iako su za njih znali.

U Šibeniku vlada veliko zanimanje za privođenjem Šunjerge, piše portal ŠibenikIN. U jednom trenutku ispred zgrade suda gdje je Šunjergu ispitao državni odvjetnik za mladež bilo je barem 20-ak osoba.

Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Tako je osoblje šibenske bolnice čekalo u hladovini pod ogradnim zidom te ustanove i strpljivo čekalo kada će policija prevesti Šunjergu kroz zatvorsko dvorište do zgrade suda, a po ulici su stalno zastajkivali građani, posebno srednjoškolci.

Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

- Tin je moj bliski rođak i htjela sam ga vidjeti posljednji put. Znam da vam to zvuči kao floskula nakon svega, ali on je zaista bio super momak i sve je u školi završavao s pet. A onda je u pubertetu nešto krenulo po zlu, vjerojatno loše društvo i droga. Prije par mjeseci izgledalo je da se opet sredio, javljao se pristojno, bio vedar…. A sada se dogodilo ovo. Ne mogu vjerovati. Nadala sam se da ću ga jutros vidjeti još jednom, vjerojatno posljednji put – rekla je za ŠibenikIN djevojka u društvu prijateljice.

Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Tužiteljstvu će tijekom dana također biti privedena još dvojica mladića, 18-godišnjak i 20-godišnjak koji nisu prijavili ubojstvo bračnog para iako su za zločin počinjen na okrutan i podmukao način znali satima prije policije. Kaznena prijava redovnim putem podnesena je i protiv maloljetnika kojeg se tereti za isto kazneno djelo.

Policiji je zbog njihove šutnje bilo znatno otežano otkrivanje ubojice i okolnosti počinjenja zločina. Tinu Šunjergi je određen branitelj po službenoj dužnosti Ivica Matas, no šibenski odvjetnik je odbio prihvatiti se zakonskog zastupanja dvostrukog ubojice zbog prezauzetosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:48