PANIKA I KAOS

FOTO: NOVE POJEDINOSTI DRAME NA 12. KATU NEBODERA U ZAGREBU Planuo stan u kojem je organiziran razuzdani tulum, jedan stanar skočio s balkona kat niže

 Damir Krajač / CROPIX

Veliki požar izbio je u nedjelju rano ujutro u stanu na 12. katu nebodera u Turininoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot, a dvije osobe su se nagutale dima te su prevezene u bolnicu, od kojih je jedna u kritičnom stanju.

Vatrena stihija u potpunosti je progutala stan, a gusti dim zahvatio je stanove koji su bili na gornjim i donjim katovima. Dim, ali i vapaji za pomoć, probudili su sve stanare zgrade.

'Krenula sam popiti svoje tablete, kao što činim svako jutro u zoru. Kad sam ustala, osjetila sam miris dima kako dopire iz hodnika i kako netko zove u pomoć. Otvorila sam vrata i crni oblak dima uletio mi je u stan te me zamalo ugušio', opisala je stanarka zgrade.

Točan uzrok požara još nije poznat, ali stanari sumnjaju da je za sve kriv ljudski faktor.

'Imali su nekakav tulum i napili su se, a jedan od njih nije ugasio čik zbog čega se zapalio kauč na kojemu su spavali', rekao je jedan od susjeda.

U stanu su bile četiri osobe, a u trenutku izbijanja požara svi su spavali. Stanari koji su odmah otišli na 12. kat kažu da ih je tamo zatekla gola žena koja je zvala u pomoć, dok je jedan od muškaraca iz plamtećeg stana skočio s balkona na klimu koja se nalazila kat niže.

Susjedi su nam ujedno rekli kako je muškarac koji živi u tom stanu sklon konzumiranju droge te kako je često radio tulume na kojima se opijalo do ranih sati.

'Nismo se toliko družili s njim, po danu nije radio probleme, ali po noći je često znao raditi buku', kaže stanar. Šteta od požara procjenjuje se većom, jer je osim stana gdje je izbio požar, u gašenju došlo do oštećenja još četiri stana.

'Čađa mi je na svim elementima u kući, morala sam sve brisati i prati. Još gore je susjedima koji su ispod tog stana, njima svima je voda uništila strop i parket', rekla je stanarka.

Vatrogasce je pozvao korisnik stana u kojemu je izbio požar, a njega su na kraju vatrogasci morali iznijeti van, a vozilom Hitne pomoći prebačen je u KBC Rebro.

Na intervenciju je izašlo 22 vatrogasaca sa sedam vozila, a jedan vatrogasac ozlijedio si je ruku dok je spuštao nosila s unesrećenim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:29