UHIĆEN VOZAČ MAZDE

FOTO Novi obračun u Karlovcu: Romski 'Dalton' namjerno ga izgurao s ceste, Golf završio na krovu

Draganic, 050412.U mjestu Draganicki Mrzljaci nekih 7 km sjeverno od Karlovca dogodila se prometna nesreca najvjerojatnije uzrokovana novim sukobom roma na karlovackom podrucju. U nesreci sudjelovao je Golf II karlovackih registracija koji je zavrsio na krovu a vozac je zbrinut u karlovackoj Opcoj bolnici. Drugo vozilo je Mazda Virovitickih registracija.Na slici: Golf II koji je zavrsio na krovu.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - NOVO>>> Uhićen je 23-godišnji Nermin Čejvanović kojega policija sumnjiči da je svojom Mazdom prouzročio nesreću u Draganićkim Mrzljakima u kojoj je ozlijeđen Vinko Amić(48). Policija je u svojem priopćenju jutros potvrdila ono što je Jutarnji doznao jučer neposredno nakon nesreće, da je Čejvanović namjerno Amića izgurao s ceste.

- Sinoć se u Draganiću, u mjestu Mrzljaki, Karlovčanin star 23 godine, upravljajući vozilom marke Mazda nekoliko puta namjerno zabio u stražnji dio osobnog vozila marke Golf kojim je upravljao 48-godišnjak iz Jastrebarskog. Tom prilikom osobno vozilo marke Golf se prevrnulo i sletjelo van kolnika, a uslijed čega je vozač zadobio lake tjelesne ozljede. Karlovčanin se udaljio s mjesta događaja ali je ubrzo uhićen, te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje - priopćila je PU karlovačka.

Podsjetimo, razlog ovog nesvakidašnjeg romskog obračuna, koji nema nikakve veze s od ranije sukobljenim obiteljima Velić i Hudorović, bila je svađa. Vinko Amić navodno je krenuo prema jaskanskoj policiji prijaviti prijetnje koje mu je uputio Čejvanović, a ovaj ga je u tome brutalno spriječio.

_____________________________________________

21:47 - Novi romski obračun dogodio se na Staroj karlovačkoj cesti na području općine Draganić danas oko 18 sati, iako je na prvi pogled izgledalo kao da se radilo tek o neobičnoj prometnoj nesreći.

Neslužbeno doznajemo da on nema nikakve veze sa dvjema sukobljenim romskim obiteljima Hudorović i Velić te da se u ovom slučaju nije potezalo oružje, ali je sve izgledalo jednako strašno.

Prema pričanju brojnih članova romske zajednice koji su se odmah nakon nesreće našli na mjesti događaja, njihovog sumještanina Vinka Amića u Golfu II s ceste je namjerno izgurao Nermin Čejvanović sa svojom Mazdom.

- Čejvanović je prijetio Amiću, a ovaj ga je htio prijaviti policiji. Sjeo je u automobil i krenuo put policijske postaje. Čejvanović ga je u tome htio spriječiti i izgurao ga je s ceste - ispričao nam je šokirani Amićev šogor Ivica.

Udar je bio toliko silovit da se Golf, nakon što se prednjim dijelom zabio u humak kraj ceste, odbio u zrak, nekoliko puta zarotirao te na visini od oko četiri metra pokidao žice stupaca javne rasvjete.

Vozač je preživio čudom u potpuno skršenom automobilu, prema prvim informacijama nije čak zadobio niti teže ozljede. Čejvanović je Mazdu odvezao na obližnje parkiralište, tu je ostavio i dao se u bijeg pješice.

Osim prometnih policajaca zbog toga su u Draganić stigli i interventni policajci koji su osiguravali Mazdu, ali i kako bi spriječili moguće nerede. Tom automobilu nije bio dozvoljen prilaz, ali mogli smo primjetiti oštećenje na prednjoj lijevoj strani vozila. Potraga za Čejvanovićem, koji ima podeblji policijski dosje, je u tijeku.

Dolazi iz mnogobrojne romske obitelji te ima desetero braće i sestara. Zbog problema s kriminalom Nermina i njegovu braću u Karlovcu zovu "Braća Dalton". Ukoliko policija utvrdi da je dosita s ceste izgurao Amića, kako nam tvrde svjedoci, Čejvanović bi mogao biti osumnjičen za kazneno djelo pokušaja ubojstva, a ne samo za prekršaj izazivanja prometne nesreće.

Dok je trajao policijski očevid, promet se ovim dijelom državne ceste D1 odvijao naizmjenično, jednim prometnim trakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:48