NOVAKOVEC

FOTO: NOVI ŠOK U MEĐIMURJU, PRONAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO ŽENE, POLICIJA SUMNJA DA JU JE NETKO UBIO 'Bila je u lokvi krvi, stvari su bile razbacane...'

 
 Željko Hajdinjak / CROPIX

U obiteljskoj kući u Ulici Vladimira Rojka 10 u Novakovcu kod Čakovca u ponedjeljak oko 18 sati nađeno je tijelo Ane Strahije, 80-godišnje vlasnice obiteljske kuće.

Polciija sumnja u nasilnu smrt, ali zasad nema podrobnijih informacija o okolnostima smrti žene koja je živjela sama u kući, kao ni to dovodi li se njezina smrt u vezu s ranije evidentiranim provalama u kuće na području Međimurja u kojima su većinom živjele same starije žene.

- Nismo je vidjeli zadnjih otprilike tjedan dana, ali sad je zima pa i ne izlazimo puno van. Sasvim slučajno ju je našla jedna gospođa koja je došla k njoj kupiti jaja jer ona ima domaće kokice. Dozivala ju je, ali joj nije odgovarala. Vidjela je upaljeno svjetlo. Ulazna vrata su bila provaljena i kad je ušla, vidjela ju je u lokvi krvi. Stvari su bile razbacane. Kažu da je ubijena - rekla nam je prva susjeda D.K. dok je još trajao očevid.

FOTOGALERIJA: U mjestu Novakovec pronađeno tijelo mrtve žene

Policija je blokirala cijelu ulicu, a kako smo doznali, Ana Strahija je imala njemačku mirovinu, u kući je živjela sama i sin joj živi u Domašincu.

Inače, Ani Strahiji već je bilo provaljeno u kuću, a mještani Novakovca kažu nam kako policija često prolazi mjesto zbog provala u obiteljske kuće. Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske, rekao nam je da je očevid u tijeku i da će potrajati dugo u noć, možda čak i do jutra, a na terenu je više policijskih ekipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:35