KOBNI RAFTING

FOTO: ODNIJELA GA MURA Nakon četiri dana potrage GSS-ovci otkrili leš nestalog Slovenca

Cakovec, 050614Na rijeci Muri kod mjesta Novakevec oko 14.20 sati prevrnuo se camac na raftingu. Za jednim drzavljaninom Slovenije jos se traga.Na fotografiji: sa slovenske strane Mure okuplja se tim za potragu.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ČAKOVEC - Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i policije pronašli su u ponedjeljak oko 15 sati tijelo muškarca u rijeci Muri, 40 kilometara nizvodno od skele kod Novakovca, a najvjerojatnije se radi o 51-godišnjem slovenskom raftingašu koji je nestao 5. lipnja.

Identitet stradaloga treba se još službeno potvrditi, no po svemu sudeći radi se o nestalom raftingašu za kojim se intenzivno tragalo, a u potragu su bili uključeni timovi, psi i plovila HGSS-a Varaždin, Bjelovar i Karlovac i Ogulin, policija, ronioci i vatrogasci.

Nesreća se dogodila tijekom plovidbe kada se prevrnuo i potonuo čamac u kojem se nalazilo devet slovenskih državljana od kojih je osmero isplivalo do obale, dok se za jednim od njih intenzivno tragalo sve do sada, navodi HGSS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 00:16