'PUKAO' ZBOG DJEČJE IGRE

FOTO: OKONČANA DRAMA U SPLITU Specijalci upali u stan i uhitili muškarca (60) koji je pucao po susjedima!

Zbog krizne situacije punih 14 sati bila je blokirana Washingtonova ulica, u samom središtu Splita
 Tonči Plazibat / CROPIX

7:11 Nepunih 14 sati nakon što je pucao po svojim susjedima splitska policija upala je u prizemni stan u Washingtonovoj ulici i uhitila te privela u postaju Bogdana Perovića (60), doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj.

- Nisam počinio nikakvo kazneno djelo - vikao je dok su ga odvodili, javlja Slobodna Dalmacija.

Perović je oko ponoći izišao na balkon i ispalio više hitaca u zrak.

Taj je 60-godišnjak u četvrtak, najvjerojatnije motiviran dječijom igrom pred stambenom zgradom u kojoj živi te pokušajem jednoga od roditelja da s njim razgovara zbog napada na djevojčicu, ispalio više metaka prvo prema tom muškarcu, a kasnije i prema ulici.

Pucao je iz prizemnog stana u kojem živi sam, a kako su susjedi rekli radi se o bolesnoj i incidentnoj osobi.

Zbog te je krizne situacije satima bila blokirana Washingtonova ulica, u samom središtu Splita, a na terenu su cijelo popodne i noć dežurale ekipe Hitne medicinske pomoći, vatrogasci i policija.

U pomoć temeljnoj policiji tijekom popodneva su stigli specijalci i policijski pregovarač koji, barem do večeri, nije uspio kontaktirati sa Perovićem, baš kao ni njegova sestra i prijatelj koji su dovedeni u Washingtonovu ulicu kako bi ga uvjerili da je najbolje da se preda policiji.

U početku pucnjave u Washingtonovoj ulici nekoliko je djece iz obližnjeg dječjeg vrtića zbog sigurnosti zadržano u vrtiću. Tek s nekoliko sati zakašnjenja i uz pratnju specijalaca djeca su popodne napustila vrtić.

Peroviću ovo nije prvi incident ovakve vrste. Prije 12 godina je u istom stanu zatočio svoju bolesnu majku, a niti nagovori njegovih sestara da odustane od suludog pohoda nisu urodili plodom. Tri je puna dana trajala agonija u kojoj je čak prijetio i bocom plina. Naposljetku je policija ušla u stan i tako na najbezbolniji način riješila talačku krizu.

U ovim trenucima u zgradi Policijske uprave traje kriminalističko istraživanje nad Perovićem, nakon kojega će policija objaviti više informacija o uhićenju.

---------------------------------------------------------------------

22:47 Kako doznajemo s terena, policajci su ispred zgrade u kojoj je 60-godišnji Bogdan Perović doveli njegovog prijatelja, u nadi da će ga on nagovoriti da položi oružje i da se preda.

Bogdan ima pištolj koji je navodno pripadao njegovom ocu, koji je bio vojno lice. Na predaju ga je pokušala nagovoriti i sestra, ali, kao ni policajci, nije uspjela. Na terenu su i specijalci.

-------------------------------------------------------------------

21:19 Još uvijek traju telefonski pregovori s muškarcem koji je oko 15.30 pucao po Washingtonovoj ulici. Kako doznajemo s terena, ne uspiju li ga inspektori uskoro nagovoriti da se preda, u akciju će krenuti pripadnici specijalne policije, koji su maloprije pristigli pred zgradu u kojoj se 60-godišnjak zabarikadirao.

Dobra vijest je da su djeca, koja iz obližnjeg vrtića nisu mogla izaći zbog pucnjave ipak puštena kućama.

--------------------------------------------------------------------

Policija je od ranih posljepodnevnih sati opkolila Washingtonovu ulicu u Splitu u kojoj se na broju 2 u stanu zabarikadirao 60-godišnji Bogdan Perović i pucao iz vatrenog oružja na ulicu. U istoj ulici nalazi se dječji vrtić u kojem su se u vrijeme pucnjeva nalazile odgojiteljice i djeca i koji su ostali doslovno zarobljeni. Policija ih zbog njihove sigurnosti ne može pustiti na ulicu, a isto tako su policijski službenici rekli roditeljima i djedovima i bakama koji su spriječeni u pokušajima da dođu do vrtića po svoju dječicu, piše Slobodna Dalmacija.

Oko 18 sati na lice mjesta je došla sestra počinitelja, ženska osoba srednjih godina koja hoda uz pomoć štake i javila se policajcima koji su osiguravali prilaz.

- Ne znam odakle mu oružje, ali već 2001. godine je napravio sličnu stvar, ali onda nije pucao. Tada sam molila da ga prime na liječenje na psihijatriju u Splitu, ali doktor mi je kazao kako ga ne može primiti dok ne napravi nešto drastično. On se mora liječiti - uznemireno je govorila gospođa.

Nakon što policijski inspektori uzmu od nje izjavu možda će pokušati preko nje doprijeti do počinitelja kako bi se predao.

.

- Ovo vam se sve dogodilo zbog dječje igre i zbog toga što je taj čovjek bolestan. On je već prošle godine uhvatio jedno dijete za vrat jer mu je smetalo što se djeca igraju oko zgrade. Jučer je jednoj djevojčici opalio pljusku jer su se djeca igrala oko njegovog karamboliranog fiće koji je parkiran kraj zgrade. Danas je otac curice došao do njega kako bi razrješio stvar, a on je izvukao pištolj i ispalio prema njemu 4 metka. Onda se zatvorio u kuću i počeo pucati po ulici - kaže nam stanar obližnje kuće čiji sin je također dan prije bježao pred razbješnjelim susjedom.

Kako saznajemo radi se o osobi crnogorske nacionalnosti, a pištolj je nasljedio od pokojnog oca koji je bio vojno lice. Posljednji put prije 12 godina se zabarikadirao u stan tri dana i nije htio izaći. Tada nije koristio oružje, a policija ga je uspjela izvući vani nakon višednevnog pregovaranja. Nije sudjelovao u Domovinskom ratu.

Na lice mjesta je došlo i vozilo Hitne pomoći kako bi odmah reagirali u slučaju potrebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:21