ENORMNO SMRŠAVIO

FOTO: OSUMNJIČENI KAMATAR U ZATVORU IZGUBIO 40 KG 'Čalušić je bolestan čovjek'

Vlasnik mjenjačnica optužen je da je lihvarskim ugovorima nezakonito stekao više od 31 milijun kuna
Zagreb,200913.Opcinski kazneni sud,Ilica.Sudjenje Miri Calusicu za stavljanje u optjecaj krivotvorenog novca. Zanimljivija od samog sudjenja jest cinjenica da je Miro Calusic tijekom devet mjeseci pritvora u Remetincu smrsavio 40 kg.Na fotografiji: Hrvoje Calusic, pravosudni policajac i Miro Calusic.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu danas je nastavljeno suđenje Miri Čalušiću (35), vlasniku mjenjačnica optuženom zajedno s još četiri osobe da je lihvarskim ugovorima nezakonito stekao više od 31 milijun kuna, kao i za prijevare i stavljanje u opticaj krivotvorenog novca.

No, svjedočenja oštećenih osoba još se nisu čula.

Oštećenici tek trebaju svjedočiti u nastavku suđenja. Međutim, danas se u sudnici moglo vidjeti da je Čalušić u istražnom zatvoru uistinu enormno smršavio. Njegova odvjetnica Višnja Drenški Lasan nedavno je izjavila kako je Čalušić u devet mjeseci provedenih u Remetincu izgubio okruglo 40 kilograma.

- Miro Čalušić bolestan je čovjek. U zatvorskim uvjetima stanje mu je sve lošije. Možda će vas šokirati, ali u ovih devet mjeseci izgubio je 40 kilograma! O tome imamo liječničke potvrde. Prije uhićenja prebolio je karcinom, primao kemoterapije - izjavila je odvjetnica prije nekoliko dana za naš list govoreći o tužbi koju je u Čalušićevo ime dostavila Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Naravno, gubitak težine i zdravstveni problemi samo su neki od argumanata kojima sud u Strasborugu žele uvjeriti da se Čalušića neopravdano dugo dri iza rešetaka te da su mu stoga povrijeđena ljudska prava. No, ne sporeći ni na koji način njegove zdravstvene probleme, ne može se ne primjetiti da Čalušić nakon očitog gubitka težine sada odaje, barem prema vani, puno bolji, veseliji dojam nego prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:23