BAŠ JE ZAGLAVIO

FOTO: OVO JE ČUVENO MJESTO NA KOJEM SE LOPOV IZ ZAGREBA POKUŠAO SAKRITI OD POLICIJE Nakon krađe izabrao neobično skrovište, skidali ga vatrogasci

 
Klima na kojoj je zapeo lopov (u krugu) i ulaz u koji je utrčao (desno)
 Damjan Tadić / CROPIX

Iskusni, 34-godišnji lopov, preksinoć je odlučio je provaliti u kafić u Gajevoj, u centru Zagreba.

Bilo je negdje pred zoru, oko 4 sata ujutro, kada mu se plan obio o glavu pa je krenuo trčati niz ulicu, no nije ni slutio da će desetak brojeva dalje, kako bi se sklonio pred policijom i alarmom koji se upalio, ubrzo “zapeti” na klima-uređaju na fasadi zgrade kućnog broja 18 u zagrebačkoj Gajevoj.

U taj ulaz je utrčao na drugi kat zgrade, odakle se kroz dvorišni prozor spustio na klimu, misleći da ga nitko neće uočiti u “zraku”. No policija je zahvaljujući dojavi građana uspjela rekonstruirati bijeg lopova da bi, nakon što su temeljito pregledali cijelo stubište, pogledali kroz prozor i vidjeli preplašenog bjegunca koji nije mogao ni gore ni dolje.

Ostali u čudu

U čučećem položaju na četiri metra visine od zemlje, između prvog i drugog kata koji gleda na dvorišni dio zgrade, lopov je promatrao policajce koji su opkolili stubište i dvorište. Dodatno je uslijedilo čuđenje s njegove strane kad je ugledao i zagrebačke vatrogasce koji su pristigli na mjesto intervencije kako bi nezvanoga gosta, a po molbi policije, sigurno i neozlijeđeno spustili na tlo i predali ruci pravde.

Pružili mu ljestve

- Ajde, siđi sad dolje - rekao je policajac “spidermanu” na klimi koji, zatim, nije puno dvojio te je poslušao zapovijed s obzirom na to da nije imao drugog izlaza tako stisnut uza zid.

Vatrogasci su do klime na zidu razvukli ljestve po kojima se spustio do policajaca koji su ga, potom, odveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Tijekom obrade kriminalisti su ga povezali s ukupno pet provala, od kojih su dvije ostale na pokušajima, a zanimljivo je da je dvije odradio s 36-godišnjim prijateljem.

Njih dvojica su od 20. srpnja “haračili” po centru Zagreba. U duetu su odradili uspješne provale u trgovinu Žabac, iz koje su odnijeli polog, te u jedan kafić, iz kojeg su ukrali alkohol. Zatim je mlađi krenuo sam u posao pa je iz kemijske čistionice ukrao 100 kuna, dok su provala u aparat za kavu na Glavnom kolodvoru te u kafić u Gajevoj, nakon koje je sklonište pronašao na klimi, ostali na pokušaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:27