PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA

FOTO: PAO SREDOVJEČNI ZAGREBAČKI DILER Uhićen je dok je svoju robu prodavao u jednom kafiću na Peščenici, pogledajte što su mu sve našli policajci

 
 Policijska uprava Zagrebačka

Zagrebački policajci stavili su lisice na ruke sredovječnom dileru amfetamina dok je sa svojim proizvodima kolao po zagrebačkim kafićima.

Planove o daljnjoj zaradi 54-godišnjaku su stopirani njegovim uhićenjem 10. veljače oko 11 sati u jednom kafiću na Peščenici. Odmah po legitimiranju policajcima je izručio pet grama amfetamina i 21 gram praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava odnosno punila za povećanje mase, a koje je imao u dvije kutijice.

Tijekom istraživanja, kriminalisti su pretresli i njegov auto u kojem je bilo još 517 grama amfetamina, dok su u kući na Peščenici našli još 94 grama iste droge ali i preko 11 kilograma punila pakiranog u 17 vrećica i plastičnih posuda. Ujedno su kod njega pronašli i 30 komada originalno zapakiranih medicinskih boca otopine koje također slući za povećanje mase te 13 digitalnih vaga za precizno mjerenje opijata. Nađen je i novac točnije 2600 kuna i 500 eura za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje.

Sukus istraživanja je kaznena prijava koju je u konačnici policija podnijela protiv njega zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a s ciljem daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina koji je potom prevozio i skrivao u vozilu, nakon čega je tako pribavljenu drogu vagao, miješao punilima i prepakiravao u kući na području Peščenice – priopćili su iz PU zagrebačke čiji su djelatnici nakon svega sredovječnog dilera predali pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:04