NESTALI U 30 SEKUNDI

FOTO: PLJAČKA BANKE Zaštitaru oteli pištolj i ukrali 100 tisuća kuna u označenim novčanicama!

 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Ni pola minute nije trajala oružana pljačka poslovnice Privredne banke Zagreb u sklopu Super Konzuma na zagrebačkoj Sarajevskoj cesti u utorak oko 11,15 sati a koju su odradila trojica naoružanih i maskiranih razbojnika!

Videonadzor Konzuma na izlazu kao i kamere unutar poslovnice zabilježio je lopovsku akciju „tešku“ nekoliko stotina tisuća kuna, a pljačkaši su osim sa novcem, pobjegli u nepoznato i sa pištoljem zaštitara AKD zaštite kojeg su odmah po ulasku razoružali.

Međutim, kolika će zapravo biti njihova sreća kad krenu dijeliti bratski novac na nekoj skrivenoj tajnoj lokaciji, vrlo je upitno jer u vrećama s ukradenim novcem imaju doslovce 'minu' obzirom da su najmanje dvije novčanice označene.

„Pljačka! Ajmo, ovo je pljačka! Gdje je novac!“ - samo je dio repertoara koji su izvikivala trojica lopova kad su ušli u poslovnicu PBZ-a sa čarapama na glavama na kojima su si izrezali proreze za oči. Iz ladica ispod pulta gdje su se nalazili zaposlenici, kradljivci su prema pričanjima svjedoka, „nervozno čupali novac i stavljali ga u velike vreće“. Stepili su da im zaštitar kojeg su prethodno bacili na tlo, u toj poluminutnoj pljački ne poremeti planove brzinske zarade. No, ipak, kako doznajemo, netko od prisutnih u banci je kriomice uspio aktivirati alarm.

- Kad sam vidjela kako lopov odlazi iza pulta sa pištoljem, nazvali smo odmah 112. Vidjela sam dvojicu lopova i obojica su imala na sebi crne traperice i cipele, a razlikovala ih je jedino boja kaputa. Jedan je imao smeđi a drugi crne boje. S pištoljem u rukama jedan je kao Rambo istrčao ispred nas i na kraju otrčao van. Imali su torbe preko ramena. A trećeg nisam vidjela. U poslovnici je, mislim, bilo dvoje klijenata. Zaštitar se držao za leđa. Očito je krivo pao kad ga je razbojnik udario i bacio na tlo. Bio je vidno pod šokom - ispričala nam je jedna od svjedokinja pljačke dodavši kako je policija u manje od pet minuta bila na mjestu događaja.

Svjedoci još pričaju kako je nekoliko djelatnika unutar zgrade Konzuma otrčalo za lopovima na parkiralište da barem zapamte neki detalj, poput vozila ili tablica. Ali bilo je uzalud i prekasno, kažu, jer su lopovi bili jako dobro organizirani i kao da su znali kada je manja fluktuacija ljudi u cijelom trgovačkom centru i da će sve "teći po loju".

Ti isti svjedoci prisjetili su se i lanjskog razbojništva u poslovnicu Hypo banke koja se nalazi 30-ak metara dalje od PBZ-a unutar iste zgrade Super Konzuma, kad su također nešto prije podneva tog kobnog zadnjeg srpanjskog dana dvojica maskiranih lopova sa puškama u šoping kolicima ukrali veću svotu novca. Oružje su, podsjetimo, na parkiralištu stavili u kolica te ih ležerno ugurali kroz južni ulaz trgovačkog centra. Ljude su polegli na tlo i dok je jedan pljačkaš držao na nišanu zaštitara, drugi je krao novac. Prepad je, za razliku od ovog u PBZ-u, u poslovnici Hypo banke trajao punu minutu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:33