PRIJETI MU 12 GODINA ZATVORA

FOTO: POLICIJA IZVELA IZ BOLNICE MARINA KAMENIČKOG Krivca za stravičnu nesreću u Ilici pridržavala i branila mama: 'Pustite jadno dijete na miru'

 
 Ranko Suvar / CROPIX

Baš kao što mu je bilo i najavljeno da će biti otpušten iz KB Sveti Duh, Marin Kamenički (20), mladić koji je divljačkom vožnjom po Ilici prošlog tjedna skrivio prometnu nesreću i ugasio živote L. S. (22) i N. H. (64), izašao je jutros oko 8.30 sati s bolničkog liječenja gdje se nalazio od četvrtka navečer.

No, ni koraka izvan bolničkog okruženja Kamenički nije mogao napraviti jer ga je odmah preuzela policija te odvela u policijsku postaju na obradu nakon koje će biti ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTOGALERIJA: Prebacivanje Marina Kameničkog iz bolnice Sveti Duh na policiju

Iako se u jednom trenutku pokušavao sakriti iza kapuljače dok je koračao iz bolnice prema policijskom autu, to mu nije uspjelo jer ga je fotoreporter Cropixa uspio "uhvatiti" objektivom. Žena plave kose koja, kako je vidljivo na fotografijama, pridržava kapuljaču Kameničkom ogorčeno se obraćala novinarima pred bolnicom riječima "Pustite jadno dijete na miru." S Kameničkim, međutim, nije ušla u vozilo. Riječ je o mami Kamenički, Marini.

Nesavjesnom vozaču koji je nepromišljenom vožnjom doveo u opasnost niz drugih osoba, prijeti do 12 godina zatvora, no nikakva kazna neće biti utjeha obiteljima poginulih žena, kao niti ostalim preživjelima nakon nesreće.

FOTOGALERIJA: Prometna nesreća u Ilici

Kako zaustaviti cestovne ubojice, pitanje je koje si iz dana u dan, dok svjedočimo svakodnevnim tragedijama, postavljaju građani.

- Štogod policija učinila i kakve god kazne pritom ispisala, nema te prevencije koja će zaustaviti vozača koji svjesno odluči kršiti prometne propise. U prometu ne ubijaju auti nego ljudi koji krše zakon. Dok su na snazi bile postrožene mjere za mlade vozače, pojedinci su ukazivali da je to diskriminirajuće - kažu za Jutarnji list iz MUP-a.

Od početka godine diljem zemlje na hrvatskim cestama život je izgubilo 213 osoba, a mjesec kolovoz u odnosu na lanjski kolovoz u statistici ne odskače, nažalost, od prosjeka jer je 37 osoba ovaj mjesec poginulo, za dva više nego lani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:09