STRAVIČNO JUTRO

FOTO Policija otkrila uzrok razorne eksplozije u Varaždinu: Šteta je milijun kuna, a oštećene su čak 53 kuće!

Kuća umirovljenog branitelja Marija B. (46) u Augustinčićevoj ulici sravnjena je sa zemljom
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Do žestoke eksplozije koja se u četvrtak ujutro dogodila u obiteljskoj kući umirovljenog branitelja i ratnog vojnog invalida Marija B. (46) u Augustinčićevoj ulici u Varaždinu došlo je zbog stehiometrijske eksplozivne smjese zemnog plina i zraka, a materijalna šteta se procjenjuje na čak milijun kuna.

Utvrđeno je to očevidom koji su u četvrtak obavili Županijska državna odvjetnica i stručnjaci iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Iako se u četvrtak zbog siline eksplozije, zbog koje su oštećene čak 53 kuće u Augustinčićevoj i okolnim ulicama, sumnjalo i da je kuća u Augustinčićevoj minirana, uspostavilo se da je uzrok ipak plin. Kako je utvrđeno očevidom, do eksplozije je došlo na prvom katu kuće i to zbog eksplozije stehiometrijske eksplozivne smjese zemnog plina i zraka.

Kuća se pritom u potpunosti urušila, dok su oštećene još 53 kuće u Augustinčićevoj, Krapinskoj, Vojnovićevoj i Hegedušićevoj ulici, te tri osobna vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini. Suvlasnik kuće Mario B. (46) u trenutku eksplozije nalazio se u kući te je kod urušavanja ostao prikliješten u kupaonici, a iz ruševine su ga uspjeli izvući pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Varaždin.

Spomenuti je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a zatim u Klinički centar za saniranje opekotina u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:33