UHIĆEN DVOJAC

FOTO: POLICIJA U PJEŠČANOJ UVALI KOD PULE PRONAŠLA PLANTAŽU MARIHUANE Njezina vrijednost na ulici bila bi između 200 i 300 tisuća kuna

 
 Danijel Bartolić / CROPIX

Plantažu marihuane od koje se moglo pribaviti oko četiri kilograma te droge pronašli su istarski policajci u Pješčanoj uvali pokraj Pule a za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanje trošenja droge osumnjičeni su 32-godišnjak i 41-godišnjakinja iz Pule, izvijestila je u četvrtak istarska policija.

Po riječima voditelja Službe organiziranog kriminaliteta Valtera Gržete, temeljem saznanja da se u dvorištu kuće u Pješčanoj uvali pokraj Pule uzgaja indijska konoplja te da se 32-godišnjak i 41-godišnjakinja bave preprodajom droge, policijski službenici su u utorak, 2. listopada, temeljem naloga nadležnog suda, obavili pretragu dvorišta, garaže i ostave.

"Pronašli su 22 bogato razvijene biljke indijske konoplje zasađene u vrtu, 23 osušene stabljike indijske konoplje, posude i staklenke s ukupno 738.85 grama lišća konoplje, 71 gram sjemenki koje svojim morfološkim karakteristikama odgovaraju sjemenkama indijske konoplje, 2.7 grama ketamina, 2.1 grama MDMA, jedan gram amfetamina, jedan komad ecstasya i tri komada diazepama", istaknuo je Gržeta.

Osim droge policija je pronašla i oduzela preciznu digitalnu vagu, mobitele i druge predmete namijenjene počinjenju kaznenog djela.

"Preliminarnim testiranjem oduzete biljne materije, kao i testiranjem uzoraka sasušenih i svježih biljaka dobivena je reakcija koja ukazuje na visoko koncentriranu prisutnost THC-a pa je tako očitana vrijednost od preko 15 posto THC-a, što ukazuje na drogu visoke kvalitete koja je dobivena križanjem različitih sorti", rekao je Valter Gržeta. Dodao je kako bi se uz pronađenih 738.85 grama, od oduzetih sasušenih i svježih biljaka, po tabličnoj procjeni skale prirasta moglo pribaviti oko četiri kilograma marihuane.

Odgovarajući na pitanje novinara Gržeta je rekao da dvoje osumnjičenih do sada nisu bili poznati policiji, a marihuana je bila namijenjena za uličnu preprodaju i tu bi njezina vrijednost bila između 200 i 3000 tisuća kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su u srijedu navečer privedeni u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:30