OSUĐEN NA 8 GODINA

FOTO: POTRESNO SVJEDOČENJE SINA (11) 'Tata je držao mamu ispod pazuha i vukao je prema vatri'

Osijek,140414.Na Zupanijskom sudu u Osijeku izrecena je presuda Davoru Strahinicu iz Aljmasa zbog pokusaja ubojstva supruge izazivanjem pozara obiteljske kuce. Strahinic je dobio osam godina i sest mjeseci zatvora.Na fotografiji:citanje presude Strahinicu.Foto: Vlado kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix / copyrighted

OSIJEK - Na osam i pol godina zatvora nepravomoćno je osuđen Davor Strahinić (42) iz Aljmaša za pokušaj teškog ubojstva svoje supruge Mirele (38). Podsjetimo, Strahiniću se sudilo da je 8. rujna prošle godine izazvao požar obiteljske kuće te pokušao usmrtiti suprugu tako što ju je sprječavao da izađe iz plamteće i zadimljene kuće.

- Držao je mamu ispod pazuha i vukao je prema vatri, a meni je rekao da izađem - riječi su njihova 11-godišnjeg sina koje su možda bile i presudne za osuđujuću odluku Županijskog suda u Osijeku, jer su njima potvrđene Mireline riječi kako ju je Davor fizički sprječavao da pobjegne iz opožarene kuće. Upravo ove riječi u obrazloženje presude istaknuo je i sudac Zvonko Vekić, dodavši i kako je optuženi pokazao „bešćutnost i upornost u svom postupanju.“

- Sigurno je dokazano i utvrđeno da ste počinili kaznena djela za koja ste optuženi, što proizlazi iz personalnih dokaza te iskaza vaše supruge i 11-godišnjeg sina, kao i iz materijalnih dokaza, jer nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na tehnički uzrok požara - dodao je Vekić.

Strahinić se na sudu branio kako nije ni planirao, ni organizirao paljenje kuće te da nije ni zapalio vatru. Isto tako negirao je suprugine tvrdnje da ju je fizički sprječavao na napusti kuću, no sud mu nije povjerovao. Mirela je pak u svom iskazu istaknula da je u više navrata pokušavala istrčati iz kuće, no vrata su bila zaključana, a prozori zatvoreni. Davor ju je, kazala je, u jednom trenutku bacio na pod i legao na nju, a na kraju su oboje pali u nesvijest. Sin je prethodno izašao iz kuće i u gluho doba noći oko 4 sata u noći dozivao pomoć, što je u konačnici spasilo i Davora i Mirelu, jer je njihov hrabri susjed Juraj Petrijevčanin ušao u opožarenu kuću te ih jedno po jedno iznio van i spasio im živote. Sudac je dodao je optuženom kazna ublažena, jer je izbjegnuta veća tragedija. Svemu su prethodili dugogodišnji narušeni obiteljski odnosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:12