NOVAC NA RUKE

FOTO Potvrđena optužnica: Svilanu će se suditi za primanje 262 tisuće eura mita od Šelebaja!

Svilan je navodno pune tri godine primao mito za emisije "1 na 1", "U sridu", "Istraga", "Interijeri" i "Rekonstrukcija". Novac su mu 'na ruke', po tvrdnjama tužiteljstva, davali Šelebaj ili neki od posrednika

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud danas je ocijenio da je osnovana optužnica protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za primanje 262 tisuće eura mita od direktora produkcijske tvrtke "Core media" Vladimira Šelebaja Selliera kako bi se njegove emisije prikazale na Novoj TV. Optužnim vijećem koje je zasjedalo iza zatvorenih vrata predsjedao je sudac Željko Horvatović.

EKSKLUZIVNO Iskazi svjedoka iz optužnice protiv direktora Nove TV: Na kuverte s novcem za Svilana pisali smo scenario

Kako je Jutarnji eksluzivno pisao, skandal se počeo razotkrivati kad se istražiteljima još 2008. povjerio estradni menadžer Edvin Softić. Dotadašnja prijateljica i suradnica Dijana Čuljak i njezin suprug pokušali su ga izgurati iz Core Medije, koju je zajedno s njima gradio od 2004. kad je Svilan s HRT-a prešao na Novu TV. Softić je osmislio, pa i realizirao sve te emisije, surađivao je s bivšim supružnicima tako da je financije vodio Šelebaj, a za kreativu i realizaciju bio je zadužen Softić.

Rijetki su na početku, 2008., povjerovali Softiću. Mahao je ugovorom o tajnom vlasništvu tadašnje urednice HRT-a Čuljak nad Core Medijom, koja je proizvodila emisije za konkurentsku Novu TV. Čuljak je sve demantirala. Tvrdila da je agencija u vlasništvu njezina supruga. Prijetila tužbama. No, njezin tadašnji suprug Vladimir Šelebaj Sellier ispričao je drugu priču 2011., nakon što su se razišli, a Čuljak završila u vezi sa šefom policije Oliverom Grbićem (danas bivši šef policije).

Svilan je navodno pune tri godine primao mito za emisije "1 na 1", "U sridu", "Istraga", "Interijeri" i "Rekonstrukcija". Novac su mu 'na ruke', po tvrdnjama tužiteljstva, davali Šelebaj ili neki od posrednika, među kojima je bio i Šelebajev partner u "Core mediji" Softić koji je priznao da je Svilanu nosio kuverte kada je Šelebaj bio na putu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:48