PROMETNA U CENTRU

FOTO: PRESUDA ZA TEŠKU NESREĆU Bivši vratar reprezentacije Dražen Ladić kriv za sudar, ali neće ići u zatvor

Ladić svojim Mercedesom naletio na bočnu stranu Renaulta Clija u kojem su bila petorica mladića
 Bernard Čović/CROPIX

Dražen Ladić, bivši golman hrvatske nogometne reprezentacije, proglašen je krivim za prometnu nesreću prije tri godine u središtu Zagreba, a u kojoj su teško stradala trojica i lakše dvojica mladića. Osuđen je uvjetno godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine. Presuda je nepravomoćna, a izrečena je danas na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Nesreća se dogodila 5. rujna 2010. na raskrižju Kačićeve i klaićeve ulice, kada je Ladić svojim Mercedesom naletio na bočnu stranu Renaulta Clija u kojem su bila petorica mladića u dobi od 16 do 20 godina. Nalet Mercedesa E Klase na Clio bio je silovit. Clio je doslovno odletio u ogradu kafića i u rotaciji pokosio tri parkirana automobila. Bivši sportaš u čvrstom i gotovo dvostruko težem Mercedesu zadobio svega nekoliko masnica.

Slučaj Ladićeve nesreće dodatno se zakomlicirao nakon što je policija počela istragu zbog pokušaja prevare osiguravajućeg društva u kojem je on pokušao retroaktivno ugovoriti policu ksko osiguranja i tako se domoći novca kojim bi pokrio štetu na Mercedesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:59