NESREĆA

FOTO: PRIZORI UŽASA IZ MJESTA PORED POŽEGE Mladić nakon 'koronapartyja' Fordom uletio u obiteljsku kuću u kojoj su spavali majka i 3-godišnje dijete

 
 D. Krstanovic / Pozega.eu

-Još uvijek ne mogu doći k sebi. Centimetri su nas dijelili od sigurne smrti, a da muž nije radio noćnu smjenu, ubio bi ga u snu - šokirano priča mlada Trnovčanka koja će prošlu noć pamtiti dok je živa. Dok su ona i njezino trogodišnje dijete mirno spavali u svojoj kući, selom su se odvijali, kako kažu mještani Trnovca pored Požege, prizori kakvih nema ni u američkim filmovima, javlja portal Požega.eu.

Mladić iz Trenkova oko ponoći je u njihovom selu napravio pravi horor. Unatoč zabrani okupljanja, on i njegovo društvo, kako se doznaje, već sinoć su krenuli s prvomajskim slavljem.

FOTOGALERIJA: Teška nesreća u Trnovcu

'Bilo je strašno'

Na povratku kući velikom se brzinom iz pravca sela Draga zaletio se svojom Ford Focusom u Trnovac. Zbog brzine je izgubio kontrolu nad vozilom te se za početak zabio u parkirani Mercedes. Od siline udarca vozilo se nastavilo nekontrolirano okretati i rušiti sve drveće pred sobom. Nije ga zaustavio ni udarac u “ćupriju”, nego tek snažan udarac u novoizgrađeni dom mlade obitelji.

- Probio je zid, uletio u sobu u kojoj su spavale majka i dijete od tri godine. To je strašno. Ne znamo kako žena nije umrla od šoka - čude se mještani Trnovca koji jutro poslije nesreće gledaju u prizore razrušene kuće i dječjeg krevetića u kojem je tu noć spavalo dijete.

- Samo ih je dragi Bog spasio - dodaju.

Vozač je, kako neslužbeno doznaje Požega.eu, prošao tek s lakšim ozljedama. Završio je na stražnjem sjedalu, a iz smrskanog automobila su ga morali izvlačiti vatrogasci.

Po dovršetku policijskog očevida koji je potrajao skoro do zore, utvrđeno je da je nesavjesni 20-godišnji vozač u vrijeme nesreće imao 1,67 promila alkohola u krvi, a da je tragediji "kumovala" činjenica i da se dok je vozio Ford, nije držao desnog ruba kolnika nego je autom prešao na lijevu stranu ceste. Pritom je izgubio kontrolu nad upravljačem pa je udario u prednji dio Mercedesa požeških oznaka koji je bio parkiran uz kolnik, a s obzirom na silinu naleta, Ford je sletio u kanal, te se zabio u betonski stup i dva stabla da bi u okretanju vozilo udario i u prozor obiteljske kuće koji se izbio i završio u unutrašnjosti spavaće sobe obiteljske kuće u vlasništvu 36-godišnjaka.

Posrnuli vozač je zadobio lakše ozljede te je zadržan u požeškoj bolnici, a nakon što se otrijezni preuzet će ga policija kako bi provela obradu te protiv njega podnijela odgovarajuće prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:35