RASISTIČKI NAPAD

FOTO: RASISTIČKI NAPAD U CENTRUZAGREBA Bad Blue Boysi proganjaliRome: 'Htjeli su provaliti u naš stan,imali su letvu, nož i pivske boce'

 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Nekolicina pripadnika BBB-a na čelu sa S. N. zvanim Fox u utorak je oko 21.50 sati nasrnula na romsku obitelj na Trgu Francuske Republike u Zagrebu, pri čemu su fasadu zgrade i njihov kombi nacrtali kukasti križi i grafit “KRIG 86”. Policajci su uhitili dvojicu huligana koji će odgovarati za zločin iz mržnje.

- Za mojom ženom trčalo je po ulici nekoliko mladića. S punicom i sinom od 4 godine naišao sam u kombiju, a oni su me izvukli van. Rekao sam im da se maknu. Vikali su: ‘J... vas Bandić koji vam je dao stan. Vas treba ubit, zapalit ćemo vas.’ U rukama su imali letvu, nož, pivske boce. Objasnio sam im da ja nisam Cigan, već školovani Hrvat iz Bosne. Otrčali smo u naš stan. Na vrata smo nabili namještaj, a oni su lupali po vratima i htjeli provaliti. Na kraju su se spustili i išarali vrata, fasadu, kombi. Dosad smo policiju zvali barem 20 puta zbog tih divljaka i nikada ništa. Više ih zvati nećemo, već ćemo se sami pobrinuti za te nasilnike. Zar trebam čekat da mi netko od huligana martensicom udari dijete u glavi? - pita se I. Š., vozač kombija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:36