DOLIJALI LOPOVI

FOTO: SLAVONSKOBRODSKA POLICIJA UHITILA ŠESTORICU ZBOG PROVALA Pelješili sve odreda

 
 PU Brodsko-posavska

Policajci slavonskobrodske policijske postaje uhitili su šest osoba koje su od studenog prošle godine pa do prošlog petka "pelješili" obiteljske kuće, vikendice, ugostiteljske objekte, pa i kontejnere građevinskih tvrtki na području Slavonskog Broda, Grabarja, Sibinja, Glogovice, Brodskog Stupnika, Starog Slatinika i Vranovaca.

Upravo zadnja provala prošlog petka na subotu stajala ih je glave kad su tijekom noć provalili u skladište trgovine na području Slavonskog Broda i ukrali 622 kutije cigareta, više desetaka paketića duhana i nekoliko stotina kuna.

Policija je brzo uhitila trojicu osumnjičenih, temeljem naloga suda pretražila im automobil i u njemu našla dio ukradenih cigareta. Dio otuđenih stvari nađen je u kućama osumnjičenih 20-godišnjaka i 22-godišnjaka na području Slavonskog Broda.

PU Brodsko-posavska

I onda se klupko počelo odmotavati pa je ustanovljeno da su 20-godišnjak i 22-godišnjak od 1. studenoga prošle godine do 27. ožujka 2020. godine, počinili 26 kaznenih djela teške krađe.

Provaljivali su razbijanjem stakla, odnosno provaljivanjem ulaznih vrata otuđivali su motorne pile, trimere, agregate, motorne šprice, bušilice, brusilice, leđne prskalice, televizore, motorni kultivator, sjeckalicu za grane, dvogled, harmoniku, solarne akumulatore, planinarsku opremu, alkoholna pića, jedan metar izrezanih drva, te veću količinu raznog alata (škare, kliješta, čekić) i sl.

PU Brodsko-posavska

Sveukupna materijalna šteta je iznad 200 tisuća kuna. U okviru kriminalističkog istraživanja, policajci su dio otuđenih predmeta pronašli, a koje će vratiti oštećenima.

Policajci su 20-godišnjaka i 22-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te mjerodavnom Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje, nakon čega im je sudac istrage odredio istražni zatvor, te su predani u zatvor u Požegu.

Zbog sumnje u počinjenje šest kaznenih djela prikrivanja, policijski službenici podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, protiv 4 osobe (dvojice 27-godišnjaka, 36-godišnjaka i 49-godišnjakinje), jer su kupili određene predmete od osumnjičenih koji su im poznanici, iako su znali da predmeti potječu iz kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:09