UŽASNA DRAMA

FOTO: SNJEŽNI KAOS NA SLJEMENU Djeca iz autobusa koji se prevrnuo su na sigurnom!

Snažan vijetar i snijeg zatočili su nekoliko desetaka automobila te autobus ZETa kojeg su sa Sljemena policajci usmjeravali prema Stubičkom strmecu. Unatoć postavljenoj zabrani prometa kod Blizneca, nekoliko desetaka automobila krenulo je prema vrhu brda...
 Arhiva CROPIX

Rampa koju su postavili djelatnici Zagrebačkih cesta pred Lugarnicom na kojoj je stajala obavijest “Zatvorena cesta u tijeku čišćenje” pomaknuta je na stranu. Zbog gustog snijega djelatnici Zagrebačkih cesta usporeno su čistili snijeg s ceste koji je neumorno padao.

Sav promet je zaustavljen pred skretanjem za Tomislavov dom, jer je silazna cesta prema Šestinama bila zatvorena dok je policija na mjestu nesreće obavljala očevid. Kolona automobila zasnježenom cestom polako se spuštala prema Stubičkom strmecu, a u snijegu je zaglavio i autobus ZETa koji nije mogao voziti uobičajenom rutom do Mihaljevca. Nekoliko desetaka putnika iz autobusa prevozili su vozači osobnim automobilima dok se autobus nije izvadio iz grabe.

-----------------------------------------------------------

19:19 Djeca iz katoličkog vrtića Marije Petković u Mallinovoj ulici odmah su nakon prometne nesreće prevezeni u prostorije vrtića. Ispred samog vrtića bila su parkirana kola Hitne pomoći i policijski kombi radi sigurnosnih mjera, no iz vrtića su nam potvrdilili kako nitko od djece koja su bila u autobsu koji se prevrnuo na Sljemenskoj cesti nije stradao i da se svi dobro osjećaju.

- Djeca su dobro. Primila su liječničku pomoć i svi su pregledani. Smiju se i veseli su - rekla nam je kratko sestra Berislava iz dječjeg vrtića Marije Petković jučer u popodnevnim satima ispred vrata vrtića.

Zabrinuti roditelji po djecu su došli u dječji vrtić. Užurbano su ulazili u dječji vrtić željeći što prije vidjeti svoju djecu. Nisu željeli komentirati nesreću. U vrtiću su se zadržali, vjerojatno zbog policijskog iszvješća i detaljnijeg liječničkog pregleda. Nakon izlaza iz vrtića, roditelji su izlazili sa svojom djecom, a gotovo svi su u ruci imali liječničku potvrdu.

FOTOGALERIJA: Zbog snježne mećave zatvorena je sljemenska cesta na zagrebačkoj strani zbog čega je nastao prometni kaos

--------------------------------------------------------------

17:13 Djeca koja su se nalazila u autobusu koji je na snijegom zavijenom Sljemenu imao prometnu nesreću - su na sigurnom!

Promet je i dalje u prekidu, a policija koja još obavlja očevid i dalje preusmjerava sva vozila na zagorsku stranu, prema Pili i Stubici.

Kako saznajemo s mjesta događaja, u međuvremenu je još jedan autobus zapeo u snijegu.

--------------------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Autobus koji je prevozio 15-oro djece doživio je u petak popodne na Sljemenskoj cesti prometnu nesreću, ali prema podacima s terena nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Zagrebačka policija izvijestila je kako je zbog nesreće kod Tomislavova doma za promet zatvorena Sljemenska cesta pa se do završetka očevida promet preusmjerava prema Pili i Stubici.

Snijeg je uzrokovao prometni kaos na Sljemenu. Foto: Matija Mesić

Još jedan autobus zapeo je zbog snijega. Foto: Matija Mesić

Ured za upravljanje u hitnim situacijama, koji je informaciju o nesreći dobio u 14,35 sati, navodi da su roditelji obaviješteni o tom slučaju. Uz djelatnike Ureda na terenu se nalaze djelatnici Zavoda za hitnu medicinu i policija.

Foto: Matija Mesić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:30