PODMETNUTA BOMBA?

FOTO, Solin: Eksplozija usred noći oštetila tri automobila, ozlijeđena jedna osoba

 Joško Ponoš/CROPIX

SOLIN - Vlasniku solinskog kafića Petra, Josipu Č. (30) je u četvrtak oko 1.30 sati odletio u zrak Citroen Saxo, na parkiralištu kod zgrade INE u Solinu, a u eksploziji su oštećena još dva automobila.

Kaštelanka Matea G. (27) je u trenutku eksplozije upravo sjela za upravljač svog Fiat Punta pa je od krhotina stakla zadobila manju posjekotinu iznad lijevog oka. Čini se da nije ništa vidjela, već da je samo začula snažnu eksploziju.

Policija još istražuje mjesto događaja, a zasada se tek sumnja da je eksplozivna naprava podmetnuta pod Saxo ili pak bačena u blizinu automobila. Saxo je u potpunosti uništen, dok su oštećenja nastala i na Mateinom Fiatu te na Opel Astri u vlasništvu Grada Solina, čije se prostorije nalaze u blizini parkirališta.

Josip Č., registrirani vlasnik uništenog Citroena Saxo, kojeg smo jutro nakon eksplozije pronašli u njegovom kafiću Petra, tvrdi da je automobil prodao no da nije znao da kupac nije izvršio prijepis. Josip. Č. nije želio kazati kome je automobil prodao no policija je upoznata s tom informacijom.

Neslužbeno smo doznali da Josip Č. nije u sukobu sa zakonom, besprijekornog je dosjea. Policija još uvijek s njim obavlja obavijesni razgovor, pa nije poznato da li je u posljednje vrijeme primao prijetnje.

Do sada je prijavio tek da mu je u nekoliko navrata izvršena provala u njegov kafić Petra u Zvonimirovoj 55, dok mu je u ožujku 2003. godine netko oštrim predmetom rasparao limariju na njegovom Audiju.

Oštećenja na haubi i vratima su nastajala danima, pa kada su mu probušene gume i još razbijeno jedno svjetlo, Josip Č. je prijavio slučaj policiji. Do danas nije otkriveno tko mu je i zašto oštetio Audija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 14:07