DRAMA U ZAGREBU

FOTO: Specijalac spasio muškarca koji je prijetio da će skočiti u Savu

Muškarac (49) koji je prijetio samoubojstvom popio je veću količinu Normabela. Dramu je okončao specijalac bacivši se poput mačke
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Bacivši se poput mačke na 49-godišnjaka, koji je prijetio da će skočiti s luka željezničkog mosta na Savi, specijalac ATJ Lučko okončao je oko 20 sati dramu koju je s obje obale i pješačkog mosta promatralo stotinjak okupljenih građana.

Nakon što ga je svladao, uz pomoć trojice kolega u narednih sat i pol organizirali su njegovo spuštanje te su ga u 21.30 sati užetom spustili do željezničke pruge, pa ga potom sproveli do Savskog nasipa kod Veslačkog kluba gdje ih je čekala Hitna pomoć koja je muškarca odvezla.

Muškarac koji je prijetio da će skočiti mahao je okupljenim građanima i fotoreporterima. Prije pokušaja samoubojstva popio je veću količinu Normabela. Naime, na mostu je pronađena prazna kutija.

Policiji je dojava za samoubojicu na luku mosta, koji je prijetio da će skočiti s visine od oko 40 metara, stigla nešto prije 19 sati. Zaustavljeni su vlakovi, a željeznički promet uspostavljen je nešto prije 22 sata.

Akcija spašavanja koju su izveli pripadnici Specijalne policije, bila je izuzetno rizična po njih, ali specijalac koji je skočio na samoubojicu izveo je to spektakularnim skokom na muškarca koji nije očekivao njegovu iznenadnu akciju i pritom nije ozlijedio ni sebe ni njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:17