OČEVID U TIJEKU

FOTO: STRAŠNA PROMETNA NESREĆA U DUBRAVI Autom je na zebri naletio na pješakinju, odbacio ju 10 metara pa se zabio u stup i ostao mrtav na mjestu

 

U tijeku je policijski očevid na zagrebačkoj Aveniji Dubrava, nakon što se pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, oko 13:30 automobil se zabio u stup javne rasvjete.

Pritom je vozač tog auta naletio na mlađu žensku osobu koju je odbacio desetak metara dalje.

Nesreća se, kako doznajemo, prema prvim informacijama dogodila na samoj zebri, a poziv u pomoć svjedoci tragedije odmah su odaslali na 112.

Na mjestu nesreće trenutačno su osim policije i djelatnici Hitne pomoći te zagrebački vatrogasci koji pomažu unesrećenog izvući iz vozila van.

Kako doznajemo, vozač je na mjestu ostao mrtav, dok je pješakinja koja je prema izjavama očevidaca, pokušavala prijeći kolnik na zebri, u teškom stanju kolima Hitne pomoći prevezena u bolnicu.

- Žena je kao ptica odletjela preko deset metara u luku sve do tramvajske stanice i nadstrešnice. Prestrašno. Odmah su uslijedili krici i vriska. Tresem se od šoka kakav je to prizor bio. Krvi posvuda... Rasule su se njezine stvari koje je nosila. A vozač, nakon što se zabio u rasvjetni stup, nije pokazivao nikakve znakove života. Bio je sam u autu - otkriva nam svjedokinja.

Svjedokinja još otkriva da je žena na koju je naletio auto bila pri svijesti.

- Ljudi su se odmah okupili i pomagali joj dok se čekala Hitna pomoć koja je brzo došla. Trpjela je stravične bolove. Začas je nastao kaos. Gužva u prometu. Gužva na nogostupu. Prizor koji svakog zaledi - zaključuje svjedokinja.

Okolnosti koje su dovele do nesreće tek se trebaju utvrditi, odnosno je li vozaču pozlilo u vožnji ili je kriva nepažnja.

- Strašan se čuo krik nakon udarca. Kad sam se okrenuo, vidio sam da je auto bio zabijen u stup i da se odbio o njega. Unutra je bio stariji gospodin koji je naletio na pješakinju koja je pokušavala prijeći zebru i mislim da je imala zeleno na semaforu - rekao je za Jutarnji svjedok.

Zbog prometne nesreće obustavljen je tramvajski promet u smjeru zapada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:48