NASTRADALA CIJELA OBITELJ

FOTO Strava kod Slunja: Poginulo dvoje odraslih i dijete. Preminuo i vozač koji je skrivio nesreću

Na mjesto događaja izašao je istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu Mladen Kosijer koji je potvrdio da je vozač Škode iz neutvrđenih razloga prešao na suprotni trak ceste.
 Mario Pušić / Cropix

SLUNJ - Nitko danas nije znao odgovoriti na pitanje zašto je 74-godišnji Zagrepčanin, vozač Škode felicije zagrebačkih registracijskih oznaka oko 13.20 sati u Pavlovcu nedaleko Slunja, na Ličkoj magistrali, u zavoju preko pune crte prešao na suprotni kolnički trak i direktno udario u Opel corsu karlovačkih oznaka koja se kretala u pravcu Slunja.

Udar je bio strašan, smrtonosan za supružnike Neralić, Biserku (51) i Mileta (40) iz obližnjeg Nikšića i njihovu desetogodišnju kćerkicu.

Njihova 36-godišnja šogorica, odnosno vozačeva sestra Marijan Miškić, i njezina dva sina (9-godišnji i 5-godišnji dječak), koji su također bile u Corsi prebačeni su u Opću bolnicu Karlovac. Marija je prošla s lakšim ozljedama, ali je ostala sa svojima dječacima kojima se liječnici još bore za život. Vozač koji je, po svemu sudeći skrivio nesreću podlegao je ozljedama, potvrdio je to ravnatelj bolnice dr. Nedjeljko Strikić, na prijamu u bolnicu.

Preživjela Marija nakon nesreće je bila pri svijesti, ali u potpunom šoku te policajci i djelatnici Hitne pomoći koji su prvi došli na mjesto nesreće od nje nisu mogli doznati čije je poginulo, a čija su preživjela djeca, kao niti njihove identitete.

Ozlijeđene su iz potpuno uništene corse vadili vatrogasci režući lim. Supružnici Neralić ostali su u automobilu, dok je je tijelo njihove djevojčice pokriveno bijelom plahtom nepomično ležalo na obali iznad ceste, kamo je očito vozač pokušao pobjeći pred naletom jureće Škode. Stvari iz oba automobila bile su razbacane dvadesetak metara uokolo.

Nezamisliva tragedija za obitelj Neralić . Najstariji, djed Franjo, danas je izgubio sina, snahu i unučicu, a dva unuka bore se za život. Prije točno 14 mjeseci u Vrbovcu, gdje mu živi kćerka sa unucima, u prometnoj nesreći poginuo mu je zet, Marijin suprug Robert. I tada su s njime u automobilu bila dvojica dječaka.

Na mjesto tragedije izašao je istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu Mladen Kosijer koji je potvrdio da je vozač Škode iz neutvrđenih razloga prešao na suprotni trak ceste, a istu informaciju kasnije je potvrdila i policija. Očevid nesreće pratila je i županijska državna odvjetnica Gordana Križanić.

Odmah nakon nesreće za sav je promet zatvorena državna cesta D1 od Tušilovića do Slunja, te se promet odvijao obilaznim pravcima, a u Pavlovcu su se u oba smjera stvorile kilometarske kolone. Oko 16.30 sati za promet je otvoren jedan trak te su promet do okončanja očevida odvijao naizmjenično.

Policija apelira na vozače: Poštujte prometne propise

Na području Karlovačke županije u proteklih osam dana čak osam osoba izgubilo je živote u prometu. Najviše nesreća dogodilo se u cestovnom prometu, jedno stradavanje zabilježeno je na željeznici, te jedno na traktoru. Najteža nesreća je ova posljednja, kada je neopreznost jednog vozača nedaleko Slunja odnijela četiri života.

Karlovačka policija zato je danas po tko zna koji puta apelirala na vozače da svoju vožnju prilagode prometnim propisima i uvjetima na cesti, da za volan ne sjedaju pod utjecajem alkohola ili preumorni za vožnju, da redovito provjeravaju tehničku ispravnost vozila te da paze na sebe i ostale sudionike u prometu kako bi se u što većoj mogućoj mjeri izbjegle slične tragedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:34