HOROR U KAFIĆU

FOTO: SUĐENJE ZA BRUTALNO PREMLAĆIVANJE DJEVOJKE (18) U ZADRU Daruvarac: 'Taj dan sam popio dvije litre vina i 10 viski kola'

 
 Jure Mišković / Hanza Media

Na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke s kojom je prethodno bio u vezi. Djevojka se na sudu nije pojavila jer se u KBC Dubrava oporavlja od operativnog zahvata.

Kako smo ranije danas objavili, na početku suđenja optuženi se izjasnio kako se ne osjeća krivim za navodnu prijetnju smrću pretučenoj djevojci, rekavši kako je to 'konstrukcija oštećenice' i njezine majke. Također, Daruvarac je rekao kako se ne osjeća krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda na način kako ga se tereti. Tužiteljstvo je za Kovačevića predložilo pet i pol godina zatvora, a na sudu su potom izneseni stravični detalji optužnice, javlja RTL.

U optužnici koja je pročitana na sudu stoji da je Darko 28. svibnja donio bombu u kafić i rekao svojoj (povremenoj) djevojci da će 20 godina biti u zatvoru, ali će kada izađe da će ubiti i nju i njezinu obitelj.

Sutradan je Daruvarac ponovno došao u kafić, odveo djevojku u WC, optužio je da ga vara i zatim je počeo tući. U WC je tada ušao jedan od njegovih prijatelja i rekao mu 'Nemoj je tako jako tući, ubit ćeš je!', na što je Daruvarac odvratio 'To i želim!'

Nastavio je udarati i u kafiću pred ostalim gostima, oborio je na pod i tukao rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu čime je ona zadobila frakturu nosa i duge teške ozljede.

Sudska vještakinja sudske medicine Marija Baković opisala je stravične ozljede koje je djevojka pretrpjela: imala je višestruki prijelom nosa, nosnih kostiju i nosne pregrade, krvarenje u čeoni sinus, višestruka kontuzijska žarišta po licu, razderotinu korijena nosa i iznad desne očne šupljine, razderotinu gornje usne, otok lica te višestruke razderotine oba oka...

Sudski vještak psihijatar Denis Sabljar nakon pregleda Daruvarca 5.11. zaključio je kako on ne boluje ni od kakve duševne bolesti, niti nedostatne duševne razvijenosti, privremene duševne bolesti ili ovisnosti.

"Jedina dijagnoza je da ima poremećaj spavanja, kako sam optuženik tvrdi zbog grižnje savjesti", rečeno je na suđenju.

Međutim, psihijatrijski vještak zaključuje da je Darko Kovačević nezrela osoba niske tolerancije na frustracije, razdražljiv, buntovan, gnjevan prema okolini, neposlušan, tvrdoglav, sklon impulzivnim postupcima, nepredvidljiv. Takve osobe se smatraju nepravedno okrivljenima i nemaju grižnje savjesti za ono što naprave drugima. Vještak smatra da je u vrijeme počinjenja djela Kovačević bio sposoban vladati svojom voljom i postupcima.

Psihijatru je za vrijeme vještačenja rekao da je pio te večeri, što se ne može dokazati jer nije alkotestiran, ali da to nije moglo utjecati značajno na njega kao ni to što je u to vrijeme koristio i testosteron, hormone rasta, anabolike... U obitelji nije bio zlostavljan iako je tijekom rata kao izbjegao iz Banja Luke gdje su ih Srbi maltretirali, srušena im je kuća, a Kovačeviću su prijetili nožem.

Optuženi je rekao psihijatru da je na dan kad je premlatio djevojku bio na fešti kod prijatelja za Sv. Antu, pa je od 14 do 22 sata popio dvije litre vina i 10 viski kola, navodi RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:49