SVI SU EVAKUIRANI

FOTO: TOTALNA DESTRUKCIJA Nova eksplozija u Osijeku: Uništen podrumski stan, poginuo muškarac

 Vlado Kos/Cropix

>>> NOVO 16:44 Očevid u zgradi na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića u kojoj se jutros dogodila eksplozija završen je, no točan uzrok eksplozije utvrdit će se naknadnim vještačenjima, doznaje se u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

U ruševinama podrumskog stana, za koji se pretpostavlja da je bio središte eksplozije, pronađeno je tijelo 52-godišnjeg Osječanina, koje je prevezeno u osječki Klinički bolnički centar (KBC) radi obdukcije, rekao je Hini glasnogovornik PU Darijo Premec.

--------------------------------

13:58 Osječki dogradnačelnik i predsjednik gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje Denis Ambruš izjavio je danas kako je gradska uprava ponudila nužan smještaj stanarima zgrade na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića, koja je znatno oštećena u jutrošnjoj eksploziji.

U podrumskom stanu, pod ostacima srušenog stropa, pronađeno je mrtvo tijelo muškarca, a ostali stanari su evakuirani.

Nakon obilaska mjesta nesreće Ambruš je kazao kako su nadležne službe u razgovoru sa stanarima ponudili nužni smještaj u gradskim stanovima, jer se procjenjuje da se u objektu u idućih sedam dana, do okončanja svih potrenih aktivnosti, neće moći boraviti.

Dodao je kako su ga stanari izvijestili o namjeri da se u prvo vrijeme smjeste kod rodbine, ali da grad ima mogućnosti svim stanarima ponuditi nužan smještaj za prihvat u ovakvim situacijama.

Dodao je kako djelatnici osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe (JPVP) rade na osiguranju objekta, čija je statika narušena eksplozijom, a nakon policijskog očevida očekuje se i dolazak građevinske inspekcije.

--------------------------------

12:42 U ruševimana podrumskog stana zgrade u Osijeku u kojoj se jutros dogodila eksplozija nađeno je tijelo muškarca, potvrdila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Zapovjednik osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Boris Banjan izjavio je novinarima da je u ruševinama podrumskog stana pronađeno tijelo muškaraca u naslonjaču, u ležećem položaju. Dodao je kako je tijelo bilo prekriveno ostacima srušenog stropa.

U tijeku je raščišćavanje kako bi se provjerilo ima li u ruševinama možda i drugih osoba, iako je po izjavama stanara preminuli živio sam.

Banjan je izvijestio kako za sada nema dojava o drugim ozlijeđenim osobama, a naknadno će se utvrditi je li žrtva preminula od urušavanja stropa, ili od prethodnog istjecanja plina, čiji je dotok sada isključen.

Očevid je u tijeku, a ostali stanari veoma oštećene zgrade, u kojoj je šest stanova, evakuirani su.

Pretpostavlja se da bi jedan od uzroka eksplozije, koja se dogodila jutros u 9 sati u zgradi na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića, moglo biti nakupljanje plina u podrumskoj prostoriji.

--------------------------------

OSIJEK - Snažna eksplozija jutros je znatno oštetila zgradu na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića, iz koje su stanari evakuirani, a traga se za jednom osobom, koja je živjela u podrumskom stanu, koji je, kako se pretpostavlja, bio središte eksplozije, izvijestila je osječka Javna profesionalna vatrogasna postrojba (JPVP).

Zapovjednik postrojbe Boris Banjan izjavio je novinarima na mjestu događaja kako su dojavu zaprimili oko 9,20 sati, a kako je najveća destrukcija evidentirana u podrumskom stanu, a pretpostavlja se da je tamo bilo središte eksplozije.

S obzirom na to da je riječ je o starijem objektu sa šest stanova, koji je sada znatno oštećen, najprije se mora poduprijeti svod podrumskog stana, kako bi se osiguralo vatrogasce, pri raščićavanju ruševine i traganju, a zatvoren je dotok svih energenata, koji bi mogli biti potencijalno opasni u ovoj situaciji, kazao je Banjan.

FOTOGALERIJA: Vatrogasci i policija interveniraju nakon eksplozije u Osijeku

Dodao je kako je eksplozija imala udarni val koji je napravio oštećenja i na gornjem dijelu zgrade, zidovima i prozorima.

Ocijenio je kako je objekt oštećen u tolikoj mjeri da se izvjesno vrijeme sigurno neće moći koristiti, a pretpostavlja se da bi jedan od uzroka mogao biti nakupljanje plina u podrumskoj prostoriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 04:41