UŽAS U ZAPREŠIĆU

FOTO: TRAGEDIJA U KOJOJ JE ŽIVOTE IZGUBILO DVOJE MLADIH LJUDI Irina majka ostala je bez supruga, a sada i bez kćeri: 'Nikome nije jasno...'

 
Ira Dujmović (lijevo), Goran Plašćević (desno)
 Facebook/CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak nešto prije 22 sata u Savskoj cesti u Zaprešiću u naletu vlaka živote su izgubili Ira Dujmović (18) i Goran Plašćević (32). Poginuli su na pruzi u trenutku nailaska vlaka kao pješaci.

Što su tamo radili, nitko ne zna. Susjedi su rekli kako su u trenutku nesreće tom dionicom prolazila dva vlaka. Jedan je išao prema Zagrebu, a drugi prema Harmici.

- Možda su vidjeli vlak kako ide prema njima pa su ‘skočili’ na drugu prugu, no nisu vidjeli da dolazi još jedan, taj koji ih je udario. No tko će ga znati - rekla je za 24 sata.hr maćeha poginuloga Gorana u Zdencima Brdovečkim nedaleko od Zaprešića.

- Policija nam je pozvonilla u subotu navečer. Samo su rekli da Gorana više nema. U ponedjeljak moj suprug s Goranovom majkom ide na Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu. Tamo će im više reći. Nadamo se da će nakon istrage znati točan tijek događaja - rekla je njegova maćeha.

Prema izjavama svjedoka, Goran je još bio živ dok je došla ekipe Hitne pomoći. Pokušali su ga reanimirati, no bilo je uzalud. Preminuo je nekoliko trenutaka kasnije.

- Nismo u stanju pričati, prerano je za to – rekla je Irina baka, a Irina majka je u šoku. Prije godinu dana ostala je bez supruga, a sad i bez kćeri. Irin otac Alen poginuo je prije godinu dana dok je radio kao zaštitar na brodu u Šri Lanci. Bio je branitelj, a prošao je i srpske logore.

Zašto su Ira i Goran hodali po pruzi, ne znaju u njihovim obiteljima. Goranova maćeha kaže kako poznaju svi taj dio. I Goran ga je dobro znao.


- Ja tamo prolazim na posao. Vjerojatno kada su vidjeli da dolazi vlak su skočili na suprotne tračnice i tu je na njih naletio drugi vlak kojega nisu vidjeli - objašnjava njegova maćeha, piše 24 sata.hr.

Ni njegova ni njezina obitelj nisu znali kako su oni povezani i zašto su te kobne noći bili zajedno. Jedino su nam njegovi kolege potvrdili kako je pričao da ima novu djevojku. Ira je baki rekla kako ide nekome u Zaprešić u posjet, ali nije znala da se radi o Goranu. Njegova maćeha vidjela ga je posljednji put u petak ujutro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:51