NOĆNA BUKTINJA

FOTO U Benkovcu izgorjelo 7 auta! Čule se eksplozije, a plamen bio visok nekoliko metara...

Cijelo jutro traje očevid u Benkovcu, ali policija zasada ne želi izlaziti s nikakvim informacijama
 Jure Mišković/Cropix

BENKOVAC - Malo prije tri sata ujutro dežurni vatrogasci dobili su dojavu kako na parkiralištu na Trgu hrvatske mladeži u Benkovcu gori sedam automobila. Plamen je sezao nekoliko metara u zrak, a na mjestu događaja gdje je bilo oko pedesetak automobila čule su se i eksplozije.

Cijelo jutro traje očevid u Benkovcu, ali policija zasada ne želi izlaziti s nikakvim informacijama. Među zapaljenima automobilima, nalazi se i automobil zapovjednika benkovačkih vatrogasaca Ante Buljata, poljoprivrednog inspektora Stanka Klarice i automobil Jakova Ledenka, vlasnika benkovačkog kafića "Oskar".

- Probudio sam se noćas i ugledao pravu lomaču od šest, sedam automobila. Vidio sam da je vatra zahvatila i moj automobil - rekao je vlasnik benkovačkog kafića Oskar čiji je Audi A6 zahvatio požar.

Prema prvim neslužbenim informacijama, vatra je u cijelosti progutala dva Audija A6, Renault i Nissan, a plamenom su zahvaćena i vozila građana Benkovca - Peugeot Partner, Fiat Punto i Renault koji su bili na parkiralištu na benkovačkom Trgu hrvatske mladeži.

- Dojava da gore automobili na parkiralištu u Benkovcu zaprimljena je u 2.50 sati. Požar su ugasili djelatnici JVP Benkovca - priopćeno je iz zadarskog VOS-a.

Svi su automobili bili parkirani na parkiralištu u stambenoj zoni, a iako sve upućuje na to da je požar podmetnut i da je mata bilo određeno vozilo, još nema tragova koji bi to potvrdili.

- Tijekom jutra biti će poduzet očevid kojim će se utvrditi uzrok požara i ostale okolnosti događaja - kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:03