POŽAR

FOTO: U BUKTINJI IZGUBILI DOM 'Svojim je rukama izgradio i uredio cijelu kuću, a sada je ostao bez svega, pa i ušteđevine koju je progutala vatra'

 
 DVD Prišlin Hum

Tužan prizor zatekao je reportere portala Zagorje International jutros u Malom Taboru. U sinoćnjem požaru gotovo u potpunosti je izgorjela drvena obiteljska kuća u vlasništvu 58-godišnjeg Z.K.

Požar je gasilo četrdesetak vatrogasaca iz DVD-ova Straža, Druškovec, Klenovec i Prišlin – Hum te Javna vatrogasna postrojba Krapina, no plamen je bio prejak, pa su supružnici koji su živjeli u toj kući, ostali bez svih osobnih stvari.

Na terenu su jutros bili djelatnici Policijske uprave krapinsko – zagorske, koji su obavljali očevid.

- Brat je jučer ujutro oko pola 9 sa suprugom otišao u Viroviticu na groblje, s obzirom na to da mu je supruga odande. Oko 18.30 sati susjedi su primijetili vatru, zvali vatrogasce i mene u Rogašku Slatinu, i kad sam došao ovamo, bio je tu plamen, ali nije to još bilo takvih velikih razmjera, ali kad su skinuli krovište, počela je prava buktinja - otkriva brat vlasnika kuće.

Njegov brat i supruga imaju terenske poslove po inozemstvu, pa bi povremeno dolazili u svoju kuću u Mali Tabor, no, to je bio njihov jedini pravi dom.

DVD Prišlin Hum

Kuću je Z.K., koji je po zanimanju električar, sam gradio od temelja do krova, a uredio si je i zimski vrt te podrum ispod zemlje. Objekt se inače nalazi u dvorištu pokraj njihove rodne kuće.

- Sinoć je kad je čuo za požar, došao ovamo iz Virovitice, rekao sam mu neka prespava u maloj vikend kući koju imamo u blizini, nije želio. Otišao je i rekao da se vjerojatno više neće vratiti ove zime. Teško je… Baš nam je pričala šogorica da će još ove godine sve to urediti i završiti radove, a onda počinju uživati. U svojoj su kući imali sve osobne stvari, pa čak i novac kojim su namjeravali kupiti automobil - kaže.

DVD Prišlin Hum

Službeno policijsko izvješće još nije gotovo, no, neslužbeno se doznaje da je požar buknuo u prostoriji gdje se nalazio kamin.

- Izvana su bile gipsane ploče, a iznutra OSB ploče, pa je moguće da je to tinjalo već nekoliko dana. Dakle, radilo se o prijenosu topline na drvenu građu, nije bilo nikakvog kaznenog djela niti je požar podmetnut. Što je, tu je, sada se, nažalost, više ništa ne može učiniti - zaključuje sugovornik portala Zagorje International.

O akciji za pomoć obitelji, kaže, još nisu stigli razmišljati, ali bilo bi lijepo kada bi se ljudi organizirali i pomogli, u skladu sa svojim mogućnostima.

DVD Prišlin Hum

DVD Prišlin Hum

DVD Prišlin Hum

DVD Prišlin Hum

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:37