HARAO GODINU DANA

FOTO: UHIĆEN PLJAČKAŠ PODUZETNIK Blokirali mu račune tvrtki, pa počinio čak 13 pljački u Zagrebu

Računalni programer i vlasnik turističke agencije s Trešnjevke harao po Zagrebu
 MUP

ZAGREB - Plinski pištolj, školska bomba i sprej suzavac proteklih godinu dana bili su sredstvo za rad i zaradu 32-godišnjem trešnjevačkom lopovu sa zaliscima Tomislavu D.

Do sad nikad evidentirani Tomislav, u čak 13 razbojništava zaradio je gotovo 95 tisuća kuna, a sve kako bi si, taj mladi računalni programer i vlasnik turističke agencije popravio budžet obzirom na blokade oba računa firmi kojima upravlja. Prvo razbojništvo odradio je 4. travnja prošle godine.

Odšetao je do zagrebačke Vlaške ulice gdje je utjerao strah u kosti zaposlenici Argentuma. Bio je nemaskiran, ali naoružan. Posljednje razbojništvo u nizu, 13-to po redu bilo je 6.veljače u poslovnicu Aurodomusa udaljenu svega kilometar od mjesta stanovanja. Tu istu opljačkao je tri puta.

Uglavnom prema istom scenariju ulazio je u svoje mete kad su djelatnice bile same. Ovisno o procjeni, prijetio je plinskim pištoljem, školskom bombom ili, pak, nadražujućim sprejom. Krao je novac, ali i nakit koji je potom pretvarao u gotovinu. Zarađenim novcem krpao je rupe u poslovanju, kredite, svakodnevicu.

Iako je policija u veljači, nakon što je pokazao nevjerojatnu upornost i hrabrost opetovanom pljačkom na isti Aurodomus, objavila njegovu fotografiju u medijima dok je bio u akciji, nitko ga unatoč nemaskiranosti, nije prepoznao.

Po dovršetku kriminalističke obrade Tomislav je predan u ruke pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.

U pretresu stana policija je pronašla i oduzela njegova sredstva za rad - plinski pištolj i školsku bombu, ali i prijenosno računalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:07