UZGAJAO, SUŠIO I PAKIRAO

FOTO: UHIĆEN ZBOG MARIHUANE Policija privela muškarca (37) zbog proizvodnje 'trave' u dobro opremljenom laboratoriju na području zagrebačke Trnave

 
Laboratorij za uzgoj marihuane
 PUZ

Zbog uzgoja marihuane u kući na području zagrebačke Trnave, policajci su stavili lisice na ruke 37-godišnjem G.S. Kriminalisti su došli do saznanja da se osumnjičeni bavi uzgojom i preprodajom marihuane diljem metropole pa su 11. veljače temeljem sudskog naloga pretresli njegov stan te jednu obiteljsku kuću koju koristi.

Otkriće je bilo očekivano. U kući je otkriven laboratorij za uzgoj trave opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje s 204 stabljike indijske konoplje te 236 grama marihuane, dok je u pretresu stana pronađeno još 1914 grama marihuane pakirane u 11 staklenki i jednu plastičnu vrećicu, a nađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Provodeći obradu, kriminalisti su provodeći obradu utvrdili da je 37-godišnjak od lipnja prošle godine pa do veljače ove godine u svoja četiri zida stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja te je plodove kućnog vrtlarenja potom sušio i usitnjavao, a u konačnici i prepakiravao na području Maksimira odakle se dalje pripremala za daljnju distribuciju.

Po dovršetku obrade, zagrebački policajci su ga uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama prijavili nadležnom državnom odvjetništvu, a njega predali pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:37