PREVARANTSKI TROJAC

FOTO: UHIĆENA BANDA KOJA JE KUPOVALA KRIVOTVORENIM NOVCEM Lažnim novčanicama plaćali u trgovinama, kafićima i slastičarnicama diljem Hrvatske

 
 PUZ

Zagrebačka policija u suradnji s USKOK-om razbila je tročlanu bandu koja je proteklih mjeseci u opticaj diljem zemlje stavljala krivotvoreni novac. Lisice na ruke stavili su dvojici muškaraca u dobi od 57 i 62 godine te 55-godišnjoj dami, a tereti ih se za krivotvorenje novca u sastavu zločinačkog udruženja.

Tijekom pretresa domova temeljem sudskog naloga, istražitelji su u utorak pronašli i oduzeli više mobitela i SIM kartica raznih operatera te nedovršene krivotvorene novčanice i tzv. filmski novac u apoenima od 500 eura.

PUZ

PUZ

Prema dosad utvrđenome, sumnja se da je tročlana ekipa s još uvijek nepoznatih osobama izrađivala lažne novčanice od 500 i 1000 kuna kojima su plaćali u trgovinama, kafićima i slastičarnicama, a sve s ciljem da se domognu pravog novca koji su im nasamareni trgovci vraćali.

Ekipa je, otkrivaju kriminalisti, na prevarantski način najmanje 15 puta proturila lažne novčanice od Zagreba i Varaždina preko Opatije, Medulina, Petrinje i Pazina. Novčanice su uvijek bile istog serijskog broja, a kupovali su razne kućne potrepštine, duhanske proizvode, cvijeće te voće i povrće na tržnicama. A lažnim kunama častili su se i po raznim ugostiteljskim objektima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku.

PUZ

PUZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:12