BLIZU PRVIH KUĆA

FOTO: UHIĆENO PETERO MIGRANATA U LEKENIKU Iskočili su na glavnu cestu iz obližnjeg šumarka, mještanin je odmah pozvao policiju

 
 CROPIX

LEKENIK – Pet imigranata uhićeno je u četvrtak oko 9.50 na državnoj cesti Sisak-Zagreb u mjestu Lekenik. Kako doznajemo, grupa od pet muškaraca izašla je s livade i obližnjeg šumarka na glavnu cestu pedesetak metara prije prve kuće u Lekeniku, gledano iz smjera Zagreba. Jedan Lekeničanin ih je vidio i zvao policiju. Policajac koji je u tom trenutku službeno bio u Lekeniku odmah je otišao na lice mjesta, pozvao pomoć i imigranti su zadržani. Ubrzo je došao policijski kombi i imigranti su odvezeni prema Sisku gdje je u tijeku njihova obrada.

Neslužbeno doznajemo da su imigranti uglavnom s područja Sirije.

U Policijskoj upravi Sisačko-moslavačkoj potvrdili su nam vijest da je kod Lekenika zatečena grupa od pet imigranata. Svi su privedeni u Policijsku upravu gdje je u tijeku obrada radi utvrđivanja identiteta, doznajemo od Natalije Mezak Dolenčić, glasnogovornice PU Sisačko-molsavačke.

Načelnik Lekenika Ivica Perović rekao nam je u telefonskom razgovoru kako su i do njega doprli glasovi o imigrantima po šumama uz autocestu, da je lani uhićena grupa imigranata u blizini autoceste Zagreb-Lekenik, no da do sada nije bilo uhićenja imigranata u samom Lekeniku.

– Ljudi nemaju razloga za brigu. Pozivam ih da, ukoliko primijete nešto sumnjivo, pozovu policiju, koja je na području općine Lekenik 24 sata dnevno. Kako brzo djeluju, pokazali su i danas, rekao je Perović.

Lekenik,210219.
Na D36 uhvacena skupina od 5 imigranata na ulazu u Lekenik.
Foto: Bozidar Antolec / CROPIX
CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:40