ILOK I SLAVONSKI BROD

FOTO: ULOV CARINIKA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA Krijumčarili tartufe u kotaču, a lijekove za erektilnu disfunkciju i cigarete u protupožarnom aparatu

 
 Carinska uprava

Unazad pet dana, carinici su imali pune ruke posla. Ulov? Šarolik, zanimljiv i jako vrijedan od bijelih tartufa, preko Marlboro gold cigareta te lijekova za erektilnu disfunkciju.

Carinska uprava

Pa je tako na graničnom prijelazu Ilok spriječen pokušaj krijumčarenja 20 kilograma bijelog tartufa.

Točnije 8. studenog na kontrolnom mjestu Principovac I prilikom ulaska u zemlju 58-godišnji Hrvat "zaboravio" je prijaviti 20,95 kilograma bijelog tartufa koje je sakrio u prostoru rezervnog kotača auta hrvatskih tablica kojim se dovezao na granični prijelaz.

Carinska uprava

Zbog kršenja Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije, šverceru tartufa izdan je prekršajni nalog "težak" 30.000 kuna a mora podmiriti i 100 kuna troškova prekršajnog postupka.

Carinska uprava

Bez tartufa je ostao, no oduzeta roba neće propasti već je temeljem zaključka Područnog carinskog ureda Osijek, prodana registriranom kupcu za 83.287,61 kunu koje su završile u državnom proračunu.

Carinska uprava

Carinici na graničnom prijelazu Slavonski Brod također su naviknuti na domišljate poteze krijumčara pogotovo vozača autobusa.

Pa je tako 10. studenoga vozač autobusa slovenskih nacionalnih oznaka, inače BiH državljanin, u tri protupožarna aparata pokušao unijeti u Lijepu našu 75 paketića Kamagra gela za erektilnu disfunkciju te 146 paketa cigareta Marlboro Gold na kojima su bile BiH nadzorne markice.

Vozaču je izrečena novčana kazna od 21.000 kuna, a morat će osim 100 kuna troškova prekršajnog postupka platiti i 148,55 kuna troškova uništenja i odvoza. Na sve mu je naplaćeno i 2467 kuna trošarine na duhanske proizvode.

Carinska uprava

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:34