TRAGEDIJA

FOTO: UŽAS NA GRADILIŠTU AUTOCESTE OSIJEK-BELI MANASTIR Radnik poginuo pod kotačima vlastitog auta pokušavajući napustiti gradilište

 
 Vlado Kos / CROPIX

Radnik Osijek koteksa Franjo Horvat (61) smrtno je stradao u bizarnoj tragediji u nedjelju oko 6 sati ujutro na gradilištu autoceste Osijek-Beli Manastir kod Petrijevaca.

Nesretnom čovjeku upravo je bila završila noćna smjena te je svojim automobilom krenuo kući. No, prije izlaska iz ograđenog prostora gradilišta morao je otključati kapiju, zbog čega je izašao iz automobila. Nakon što je otključao vrata i okrenuo se prema vozilu, vidio je kako Pegueot 308 sam kreće te je krenuo zaustaviti ga potrčavši prema njemu pri čemu je došlo do udara automobila uslijed čega je nesretni Franjo na mjestu preminuo.

Policijskim očevidom bit će utvrđeno je li na automobilu otkazala ručna kočnica ili je vozač nije ni povukao.

Od ljudi iz Osijek koteksa doznali smo čak i da automobil nije išao u njegovom smjeru, nego sa strane prema jednoj ledini, a na automobilu nije bilo ni ogrebotine.

FOTOGALERIJA: Nesreća na gradilištu autoceste Osijek-Beli Manastir

- Nitko od nas ne zna što se točno dogodilo, ali pretpostavljamo da je pokušao zaustaviti automobil. Da to nije učinio sve bi bilo u redu, jer ni na autu nema nikakve štete - rekao nam je potreseni zaposlenik Osijek koteksa.

Nesretni Horvat bio je dežurni u noćnoj smjeni. Naime, na gradilištu kostantno rade pumpe za ispumpavanje vode, pa u svakoj smjeni jedan radnik dežura za slučaj da pumpe prestanu raditi kako bi ih ponovno uključio. Kako neslužbeno doznajemo, nesretnog radnika pronašli su njegova kćer i zet, kojima je bilo sumnjivo što se nije vratio kući u uobičajeno vrijeme niti se javljao na njihove pozive, pa su krenuli tražiti ga. Prizor koji su zatekli bio je iznimno potresan, a tragično preminulog Horvata ispod automobila su izvukli pripadnici JPVP Osijek koji su pomoću pneumatskih jastuka za podizanje tereta oslobodili pristup unesrećenome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:55