TRAGEDIJA U DUBROVNIKU

FOTO: VALOVI GA BACILI U STIJENE Rekli su mu da ne ulaziu nemirno more, nije ih poslušao...

Nesretnom je Britancu u pomoć pokušao priskočiti jedan mladić s kajakom, no bilo je prekasno
 Ahmet Kalajdžić / Dubrovački vjesnik

DUBROVNIK - U nedjelju nešto prije podneva, ispod dubrovačke Buže odigravala se nadljudska borba s morem koja je, nažalost, završila s pravom tragedijom.

Naime, državljanin (61) Velike Britanije odlučio se oko 11 sati okupati na tom poznatom gradskom kupalištu na kojem međutim, kad su veliki valovi kao što je to bio danas slučaj, malo tko ima hrabrosti i umješnosti okupati se.

Unatoč odgovaranjima da to ne čini, Britanac je ušao u more u društvu prijatelja koji je također strani državljanin, ali za kojeg smo uspjeli neslužbeno doznati da je Britanac, ali ne i koliko ima godina.

Uzrok smrt su veliki valovi ali, najvjerojatnije su to i srčani problemi koji su se pokazali kobnima za njega.

Policija je potvrdila kako je došlo do smrti kao i to da su od utjecaja bili visoki valovi koji su ih udarali o stijene.

Fotogalerija

Neslužbeno smo od sugrađana i sudionika u akciji spašavanja doznali da je jedan mladić s kajakom pokušao pomoći unesrećenom te je skočio u more pokušavajući ga spasiti, ali je bilo prekasno.

Prebačen je do Malog mula ali mu djelatnici Hitne pomoći nisu mogli pomoći te je na kraju tijelo nesretnog turista kombijem pogrebnog poduzeća Boninovo prebačeno na Odjel patologije Opće bolnice Dubrovnik. ( Tekst i foto: Ahmet Kalajdžić/Dubrovački vjesnik )

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 00:13