PODIGNUTA OPTUŽNICA

FOTO: VARAŽDINAC DIGAO KUĆU U ZRAK Bio je nezadovoljan sudskom odlukom o podjeli

Kuća je potpuno uništena, a na još pedesetak kuća nastala je šteta u visini od oko 800.000 kuna
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv umirovljenog branitelja i ratnog vojnog invalida Marija B. (46) kojeg se tereti da je u jutarnjim satima 28. ožujka 2013., u kuhinji obiteljske kuće u Augustinčićevoj ulici u Varaždinu u kojoj je živio, otvorio plinski ventil i ispustio zemni plin u prostoriju, a potom otvorenim plamenom zapalio eksplozivnu smjesu zemnog plina i zraka, objavljeno je na stranicama Državnog odvjetništva.

Njega se tereti za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a kako se navodi, muškarac je to učinio jer nije bio zadovoljan sudskom odlukom sudskom odlukom o diobi te kuće.

U izazvanoj eksploziji u potpunosti je uništena njegova kuća, a na još pedesetak kuća u okolici je nastala šteta u visini od oko 800.000 kuna.

Kuća se pritom u potpunosti urušila, dok su oštećene još 53 kuće u Augustinčićevoj, Krapinskoj, Vojnovićevoj i Hegedušićevoj ulici, te tri osobna vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Suvlasnik kuće Mario B. (46) u trenutku eksplozije nalazio se u kući te je kod urušavanja ostao prikliješten u kupaonici, a iz ruševine su ga uspjeli izvući pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Varaždin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:20