SREĆOM BEZ ŽRTAVA

FOTO: VATRENA BUKTINJA KRAJ PRIMOŠTENA U požaru izgorjeli autobus i borova šuma, vozač se otrovao dimom

 Nikša Stipaničev / CROPIX

PRIMOŠTEN - Autobus tvrtke Autotransport Šibenik starosti 20 godina u kojem srećom, osim vozača, nije bilo putnika u potpunosti je izgorio jutros na dijelu dionice lokalne ceste Šibenik-Primošten, pri čemu se vatra s plamtećeg autobusa prenijela na šest tisuća metara okolne guste borove šume i makije.

Autobus se zapalio nešto iza 6 sati ujutro nakon uspona na brdo Jelinjak nadomak Primoštena Bunjeg, te je vozač uzaludno pokušavao priručnim vatrogasnim aparatom ugasiti plamen. Potom mu je samo preostalo pozvati u pomoć vatrogasce JVP-Šibenik, DVD-a Primošten i Grebaštica koji su na intervenciju izašli s pet navalnih vozila i 12 vatrogasaca, te lokalizirali i sanirali požarište točno u 7:48 sati.

Prema prvim neslužbenim informacijama prije policijskog očevida doznaje se kako je požar na autobusu najvjerojatnije nastao uslijed kvara elektroinstalacija, što je nažalost u posljednje vrijeme postala učestala pojava na autobusima šibenske tvrtke koja se godinama muči u financijskim i strukturnim problemima.

Vozač je, doznajemo, nakon osobne bezuspješne intervencije zatražio liječničku pomoć zbog problema s disanjem nakon što se nagutao dima.

Posljednji sličan slučaj koji je, također srećom, imao za posljedicu samo materijalnu štetu, istom prijevozniku dogodio se nedavno na relaciji Knin-Drniš-Šibenik kada se zapalio autobus u kojem je bilo 35 putnika, pretežito školaraca, kada je tragedija izbjegnuta zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti vozača koji je uspješno ugasio vatru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:55